|
|
|
Samochody, motocykle i ogólnie to, co kręci facetów.
by Mati91 » 17 Mar 2013, o 19:50
A ja dziś kupiłem głośniki na przód do vecty z Hertza za 200zł  Jutro auto do mechanika i w ciul roboty ma: 1. Rozrząd 2. Wymiana prowadnic szyb przednich, 3. Wymiana filtru powietrza i paliwa 4. Luzy w kierownicy, ale nie wiem czy mam krzywe koło z przodu, czy coś w zawieszeniu, czy coś innego 5. Z silnika kapie i nie wiem czy to uszczelka tylko, czy coś poważniejszego 6. Naprawa ABS, bo kontrolka świeci 7. Taki dziwny turkot podczas ruszania, wstecznego i w momencie hamowanie kiedy wciśnięte już jest sprzęgło no a w maju malowanie 4 drzwi, progów i nadkola... Potem jeszcze jakieś alufelgi, 2 tony węgla na zimę, 6 kubików drzewa, pomalować 4 pokoje w domu, pomalować szopkę, kupić huśtawkę na taras i to na tyle jeżeli chodzi o plany na ten rok.
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją." Steve Jobs
-
Mati91

-

-
- Telefon: iPhone 14 Pro Max
- Operator: T-Mobile
- Online: 128d 19h 32m 12s
- Reputation point: 11286

by mikas1996 » 17 Mar 2013, o 21:49
Przeguby przeguby nie ma co musisz wymienić. W VB pasują przeguby także od AG, oraz Zafiry jak coś. Koszt to od 60zł w górę. Najlepiej pierw baw się w sprawy techniczne bo podstawa to bezpieczeństwo. Takie duperele jak głośniki i tuning można zrobić w czasem. Czytam tak twoje posty i się dziwie dlaczego tak późno zwracasz uwagę na takie żeby jak luzy na kierownicy, lub inne problemy w aucie. Dla mnie jest to nie do pomyślenie żeby tak zaniedbać auto. U mnie w rodzinie, ale także wśród znajomych jest tak ze jak coś zaczyna nawalać to się wymienia. Bezpieczeństwo to podstawa. Zaraz znowu same minusy i kolejne hejty na mnie. Ale okej twoje auto, rób co z nim chcesz. [ Dodano: niedziela, 17 marca 2013, 20:49 ]Mati91 wrote:A ja dziś kupiłem głośniki na przód do vecty z Hertza za 200zł  Jutro auto do mechanika i w ciul roboty ma: 1. Rozrząd 2. Wymiana prowadnic szyb przednich, 3. Wymiana filtru powietrza i paliwa 4. Luzy w kierownicy, ale nie wiem czy mam krzywe koło z przodu, czy coś w zawieszeniu, czy coś innego 5. Z silnika kapie i nie wiem czy to uszczelka tylko, czy coś poważniejszego 6. Naprawa ABS, bo kontrolka świeci 7. Taki dziwny turkot podczas ruszania, wstecznego i w momencie hamowanie kiedy wciśnięte już jest sprzęgło no a w maju malowanie 4 drzwi, progów i nadkola... Potem jeszcze jakieś alufelgi, 2 tony węgla na zimę, 6 kubików drzewa, pomalować 4 pokoje w domu, pomalować szopkę, kupić huśtawkę na taras i to na tyle jeżeli chodzi o plany na ten rok.
Filtr kabinowy, i paliwa możesz samemu wymienić, prosta sprawa. Prowadnice szyb też samemu można wystarczy trochę wolnego czasu, i dwa piwka do tego 
-
mikas1996

-

-
- Telefon: HUAWEI Y635 || HUAWEI ShotX
- Operator: Plus
- Online: 21d 19h 52m 52s
- Reputation point: 733

by mikas1996 » 17 Mar 2013, o 21:54
Mati91 wrote:? Nigdy Cię nie hejtowałem  Objawy kierownicy trwają od jakiś 4dni więc nie pi***ol  Tylko nie mam pojęcia co to może być.... Jak ruszam powolutku to kierownica robi minimalne ruchy prawo, lewo.... jak jadę już 80km/h to nie kręci się, ale ręka mi na niej drży...
Ty nie, ale innym zawsze coś nie pasuje xdd Geometrie kół masz dobrą ? Co nie zmienia faktu że wyrobiony drążek kierowniczy.
-
mikas1996

-

-
- Telefon: HUAWEI Y635 || HUAWEI ShotX
- Operator: Plus
- Online: 21d 19h 52m 52s
- Reputation point: 733

Return to Motoryzacja