![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 2 of 3 [ 41 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Obniżanie wersji oprogramowania telefonu (USB downgrade). |
---|
![]() |
26 Apr 2010, o 20:37 |
Julek_1981 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gązo5 wrote: gdy chciałem zrobić downgrade 2700c po komuniacie że ta operacje może ubić telefon wyskakuje warning! can't prepare to downgrade. continue? i jak potwierdzie to przefleszuje telefon ale pod koniec wyskakuje że telefon nie odpowiada. Po tym musze ją stawiać phoenixem na deadzie. Czym to jest spowodowane i czy nie da się zrobić downgrade phoenixem bo w zakładce options widziałem opcje ,,allow SW downgrade"? Podpinam się do pytania ... a jest opcja żeby użyć oprogramowania z N 2730C ?? przecież są właściwie identyczne .... i czy gdzieś ewentualnie znajdzie sie wersję 0590218 bo taka miałem oryginalną i teraz nie mogę do niej wrócić .... |
Last post |
![]() |
![]() |
14 Jun 2010, o 17:06 |
pucoas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Jul 2010, o 13:29 |
emitar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Reading SW version...Error reading rap ver!
Mam taki komunikat przy próbie downgradu E52 ? Można z tym fantem coś zrobić ? Znalazłem informację o loder'ach, ale i tak nie pomaga. |
![]() |
![]() |
25 Jul 2010, o 23:10 |
NightRider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi na końcu telefon nie odpowiadał i stawiałem phoenixem po dead usb. Posiadam nokie 3600 slide i czy tym sposobem mogły mi się uszkodzić certyfikaty lub coś innego? Zastanawia mnie to bo telefon pochodzi z anglii i ma simlocka, a teraz w nss pokazuje przy statusie simlocka "no" i co najgorsze w międzyczasie myśląc, że telefon jest ok wykupiłem kod na simlocka po imei i mi go nie przyjmuje. Kopii rpm i innych nie mam bo niestety brat zrobił formata na kompie z xp. Ma ktoś jakiś pomysł?
|
![]() |
![]() |
26 Jul 2010, o 08:02 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to jak pisze w nss że nie ma simlocka to jak ma Ci znowu go zdjąć, simlocka już pewnie nie masz.
|
![]() |
![]() |
26 Jul 2010, o 08:45 |
Agentix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gązo, sim lock raczej sam nie zszedł. Myślę że mogą być uszkodzone certyfikaty (tak mi się wydaje) i telefon ma sim-locka na wszystkie sieci, którego normalnie nie wykrywa. Ja miałem podobnie z moją 5300.
|
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 22:55 |
NightRider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 19:17 |
Rostov ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: Ściągnij i zainstaluj program JAF oraz paczki z odpowiednim oprogramowaniem W temacie 6300 jestem bardzo świeży i chyba nie rozumiem, jak ściągnąć i zainstalować paczki z odpowiednim oprogramowaniem ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 29 lipca 2010, o 18:32 ] |
![]() |
![]() |
26 Jun 2011, o 19:16 |
7BOSS7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja próbowałem zejść softem z v35 na v31 jafem i niestety nie udało się i zostałem teraz z telefonem który włącze przycisk power zaświeci ekran i zgaśnie,próbowałem dead usb jafem i phoenixem i bez rezultatu,ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić żeby telefon ożywić ???????
|
![]() |
![]() |
26 Jun 2011, o 19:25 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 Jun 2011, o 21:53 |
7BOSS7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a czy jest jeszcze inna opcja postawienia telefonu w tryb local mode niż metodą rezystorka ?????
|
![]() |
![]() |
27 Jun 2011, o 16:51 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
7BOSS7, tak box serwisowy i kabel F-BUS
|
![]() |
![]() |
3 Sep 2011, o 00:45 |
rysiu07 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
31 Oct 2011, o 18:09 |
rafal1207 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
emitar wrote: Reading SW version...Error reading rap ver! Mam taki komunikat przy próbie downgradu E52 ? Można z tym fantem coś zrobić ? Znalazłem informację o loder'ach, ale i tak nie pomaga. Jest na to sposób? |
![]() |
![]() |
31 Oct 2011, o 20:00 |
Leito07 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem czy to akurat taki błąd wywala, bo wydaje mi się że procedura downgrade powinna dojść nie co dalej, ale niema na to sposobu, bez boxa nie zrobisz downgrade...
|
Last edited by Leito07 on 31 Oct 2011, o 20:01, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3 Next Page 2 of 3 [ 41 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)