![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5130XM] Obrócony ekran. |
---|
![]() |
21 Nov 2012, o 16:34 |
cmolastopotenga17 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam problem z nokia. Polega ona na tym, że gdy włączałem telefon zawieszał się on na logu nokia które było odwrócone o 180 stopni. Przeinstalowałem softa z nadzieją naprawy(telefon wcześnie zwieszał się na logu nokia) i pomogło. Normalnie się włącza, funkcjonuje tylko że wszystko jest odwrócone o 180 stopni tzn poziom bateri, zasięg jest na dole a nie u góry, menu jest poprostu odwrócone (ikonki odwrócone) wszystko na odwrót. I pytanie moje polega na tym czy gdy wymienię ekran to wszystko wróci do normy? czy to jest jakaś inna sprawa? Może ktoś tak miał i mi pomoże? Dzięki ;d
|
Last post |
![]() |
![]() |
21 Nov 2012, o 17:01 |
matishl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi się wydaję, że wyświetlacz nie ma nic do tego (tylko tak myślę, tak nie musi być) skoro wcześniej działał ( to są moje domysły). A czym wgrywałeś softa?
|
![]() |
![]() |
21 Nov 2012, o 17:06 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Nov 2012, o 17:18 |
Było to tak, że na początku się obrócił ale telefon działał, potem wrócił ekran do normy. Później się obrócił zaciął na logu nokii, więc zainstalowałem nowego softa (phoenix'em), i teraz działa tylko jest obrócony. Może to być wina ekranu? Lub dawajcie propozycje czego to jest usterka. Gdzieś czytałem, że komuś w noki (slider) się obrócił, ale po wymianie taśmy czy tam wyczyszczeniu styków wszystko wróciło do normy. Styki już czyściłem.
|
![]() |
![]() |
21 Nov 2012, o 18:49 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moze ekran, moze filtry, moze inne uklady na plycie. ten telefon jest bardzo awaryjny wiec moze byc tona roznych problemow. idz najprosciej do serwisu, oni podmienia czesci i sie dowiesz czego to wina. chyba ze masz ochote bawic sie w kupowanie ekranu ktory nie wiadomo czy zadziala.
|
![]() |
![]() |
21 Nov 2012, o 19:13 |
Jutro wezmę od kolegi jego uwaloną 5130xm i zamienię ekrany. Może pomoże, a jak nie to telefon do szuflady, albo jeszcze coś pokombinuję;)
|
![]() |
![]() |
5 Jan 2013, o 02:38 |
Conrado967 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tak mam w N95 z zepsutą taśmą od slidera. Może Ci lekko nie dopiął, albo załamał i takie schizy łapie.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|