![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Wybór telefonu |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Akcesoria] Obudowa 3110c |
---|
![]() |
19 Jan 2013, o 17:01 |
matishl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siemka. Otóż zamierzam do Nokii 3110c (czarnej) zakupić obudowę (klapka tylna, panel przedni i klawiatura). I teraz jak odróżnić chiński badziew od "porządnej" obudowy? Wiele z obudów do kupienia nie ma na przednim panelu napisu NOKIA (więc coś jest nie tak, skoro firma na nie praw do napisu NOKIA)? Po czym rozpoznać porządną (lepszą) obudowę i ile kosztuje? Znalazłem taką za 12 zł, ale nie wiem czy warto (poza tym nie ma napisu NOKIA na przednim panelu, a na tym napisie mi zależy
![]() |
Last edited by matishl on 19 Jan 2013, o 17:02, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
19 Jan 2013, o 17:06 |
ramzes234 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poszukaj z demontażu.
|
![]() |
![]() |
19 Jan 2013, o 17:09 |
Ale powiedzmy, że mam tylko do wyboru te ze sklepów GSM. Jak rozpoznać tą lepszą?
|
![]() |
![]() |
19 Jan 2013, o 17:14 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najlepeij szukać obudowy z demontażu-masz pewność żę to oryginał
![]() tu masz kilka.... a właściwie jedną obudowe która ma znaczek nokii na przodzie ![]() http://allegro.pl/obudowa-nokia-3110c-k ... 34790.html sam miałem nokie 3110c i oryginalna obudowa mi się rozsypała i kupiłem ku zapewnienie sprzedawcy ze sklepu gsm oryginlna obudowe z wszytskimi zanczkami nokii(a była to podróba) ![]() |
![]() |
![]() |
19 Jan 2013, o 17:25 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na Allegro 99% nowych obudów to podróby. Oryginał w Nokia Care jest warty czasem więcej jak sprawny telefon więc chyba nie uważasz że za 12 zł kupisz oryginał?
![]() W większości sklepów kupisz podróby, mało komu się opłaca tam zamawiać oryginał bo kto to kupi? |
![]() |
![]() |
19 Jan 2013, o 17:30 |
Czyli po prostu kupić podróbkę? Będę ją nosił w kieszeni i ogólnie o nią dbał (6300 co miałem, nosiłem w pokrowcu do dzisiaj ani jednej ryski, mama ma ją dalej, nic nie zdarte, ideał od nowości do dziś). Podróbka nie powinna się zniszczyć przez samo noszenie w kieszeni?
![]() |
Last edited by matishl on 19 Jan 2013, o 17:31, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
19 Jan 2013, o 17:35 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uzywałem podróbki w 3110c ponad poł roku(potem stłukłem w niej ekran
![]() w kieszeni z kluczami,monetami i innymi pierdołami i oprócz startego klawisza nawigacyjnego i porysowanej szybki wyswietlacza nic mu nie dolegało ![]() z kolei w 6300 miałem podróbe obudowy i rozwaliła mi sie po miesiącu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
19 Jan 2013, o 17:39 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przez noszenie nie ale przez np uderzenie o coś pęknie szybciej. Rysować też będzie się bardziej. Chociaż przy jakości jej wykonania i cenie telefonu to nie inwestowałbym w wypaśny oryginał tylko kupił oryginał z demontażu jak się znajdzie poniżej ok 20-30 zł albo najtańszą podróbę - jakości i tak wszystkie są praktycznie takiej samej.
|
![]() |
![]() |
19 Jan 2013, o 17:44 |
Dzięki, o to mi chodziło.
|
![]() |
![]() |
19 Jan 2013, o 18:40 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie polecam podróbek, tata kupił do mojej byłej, efekt jest taki że po założeniu przedniego panelu nie da się domknąć tylnej klapki, d-pad działa jakby ktoś po pijaku go projektował - wciskając w dół wciska się centralny. Najlepsze wyjście to niespizganą z demontażu upolować obudowę.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic |
|