![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 4 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
OC Intel Core I3-530 |
---|
![]() |
4 Jun 2012, o 21:56 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siema!
Naczytałem się o drzemiących możliwościach mojego procesorka (m. in.http://benchit.pl/rankingi/overclocking/cpu/Intel+Core+i3+530). Chciałbym mu zaaplikować jakiegoś overclocka do tych 4GHz. Problem w tym, że w overclocking'u nie mam kompletnie żadnego doświadczenia. Po przejrzeniu paru stron znalazłem oficjalny program Intela do oc procesorów tegoż producenta. Problem w tym, że muszą być one osadzone w płytach Intela, a ja mam MSi. Mógłby ktoś polecić jakiś dobry serwis o oc gdzie znajdę instrukcje krok po kroku i niezbędne programy? Ewentualnie jeśli znajdzie się osoba na tyle uprzejma, która napisze jaki program będzie odpowiedni dla mojego kompa i doda kilka porad od siebie odwdzięczę się wieloma plusikami. ![]() Pozdro, Boczuś Specyfikacja mojego kompa: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01963643&tmp_task=prodinfoCategory&lc=en&dlc=en&cc=us&lang=en&product=4104669 |
Last post |
![]() |
![]() |
5 Jun 2012, o 20:43 |
LubiaK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
z tego co wiem to podkręca się procka w biosie więc programem tego nie zrobisz
|
![]() |
![]() |
5 Jun 2012, o 21:19 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zrobi, ale lepiej przez bios. Ciężko opisać procedurę, dodtkowo opcje się inaczej nazywają u różnych producentów. Jak wejdziesz do biosu, powinieneś ogarnąć, gdzie szukać. Podkręcaj co ok. 10mhz (na początku możesz więcej) i obciążaj procka np przez prime95. Najważniejsze- jakie chłodzenie? Jak boxowe to radzę zmienić.
|
![]() |
![]() |
7 Jun 2012, o 21:12 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chłodzenie seryjne i raczej nie będę narazie zmieniał. Myślę, że za jakiś rok zrobię upgrade do i7. Wtedy zmienię chłodzenie, zasilacz oraz grafikę. A ten bios to jest jakiś poje****. Na lapku mam Asusa i wszystko logiczne. W życiu więcej HP.... Jak coś znajdę - odpiszę. Dzięki
![]() [ Dodano: 7 cze 2012, o 21:12 ] du**. HP blokuje oc w swoich komputerkach. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 4 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)