![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
Previous topic | Next topic Page 1 of 3 [ 44 posts ] Go to page 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Odczyt kodu telefonu za pomocą MBro Nokia Tools Lite. |
---|
![]() |
15 Jun 2009, o 21:01 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne szkody wyrządzone owym programem w przypadku złego obchodzenia się z nim!
Odczytywanie kodu telefonu za pomocą programu 'MBro Nokia Tools Lite' Potrzebne rzeczy: » Program MBro Nokia Tools Lite; » Kabel MiniUSB; » Telefon Nokia ![]() 1. Ściągamy archiwum z programem i wypakowujemy jego zawartość. 2. Podłączamy telefon do komputera w trybie Nokia i uruchamiamy program. 3. Aby odczytać kod telefonu, klikamy na przycisk: ![]() Jeżeli wyskoczy taki błąd: ![]() Olejcie to bo kod telefonu jest już odczytany. Kod telefonu został oznaczony na czerwono ![]() ![]() Tak jak widać kod Ziomala to 13468 ![]() by Ziomal 2009 ![]() |
Last edited by ZiomalMarcin on 24 Jul 2009, o 00:28, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
15 Jun 2009, o 21:13 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja widzę jakoś IMEI Ziomala!
![]() |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 09:06 |
botpl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hmm
u ciebie pokazuje new position a u mnie oldposition wie ktoś o co chodzi?? zgadyjąc old position to chodzi raczej o standardowy kod no nie??? |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 13:56 |
maciek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
botpl wrote: hmm u ciebie pokazuje new position a u mnie oldposition wie ktoś o co chodzi?? zgadyjąc old position to chodzi raczej o standardowy kod no nie??? A jaki Ci kod pokazuje ? |
![]() |
![]() |
26 Aug 2009, o 16:10 |
sandrufia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam problem z tym. Mój brat zmienił sobie kod zabezpieczający do klawiatury i go zapomiał. Nie wiem, konkretnie jak to zrobic by móc usunąć całkiem w cholere ten kod.
Nie potrzebuje instrukcji dla zielonych itd. tylko problem polega na tym że używam kabla CA-53 i nie wykrywa mi telefonu. Jeśli ktoś by był na tyle życzliwy i mógł nie co pomóc to była bym bardzo wdzięczna. |
![]() |
![]() |
26 Aug 2009, o 16:37 |
sandrufia, sprawdź jeszcze te metody
![]() 1: Quote: 2: Quote: |
![]() |
![]() |
26 Aug 2009, o 17:57 |
sandrufia, jeśli nie wykrywa Ci telefonu, to zasugeruj się proszę tym artykułem: http://nokiahacking.pl/nss-co-zrobic-w- ... vt1717.htm
|
![]() |
![]() |
26 Aug 2009, o 20:29 |
sandrufia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Problem polega na tym że to jest tel z klapką i gdy próbuję by włączył się nawet jako pamięć masowa to po delikatnym włączeniu słuchawką czerwoną tel mimo wszystko się odłącza. A gdy normalnie próbuję włączyć tel to nie mam dostępu do menu by wybrać jakie ma być połączenie z komputerem.
Nie wiem co z tym zrobić. Da się jakoś zaradzić? |
![]() |
![]() |
26 Aug 2009, o 20:34 |
Musi być Tryb Nokia / Tryb PC Suite, żaden inny.
Rozumiem, że telefon jest zablokowany i pluje o kod nawet przy włączeniu? To niestety pozostaje tylko dead flash i pogodzenie się z utratą wszystkich danych z telefonu. Ostatni akapit: http://nokiahacking.pl/odczytywanie-kod ... vt1666.htm |
![]() |
![]() |
26 Aug 2009, o 20:35 |
Możesz spróbować zrobić flashowanie telefonu w trybie Dead USB - Refurbish. Powinno zresetować licznik, ale i wymaże wszystkie dane w pamięci telefonu, karta pamięci i karta sim nie będzie ruszana.
|
![]() |
![]() |
22 Nov 2009, o 16:26 |
michalin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A czy można dostać plik ale w wersji .exe ?
Stawiam Piwo |
![]() |
![]() |
22 Nov 2009, o 17:22 |
Czy to ciężko ściągnąć darmowy 7zip i rozpakować plik ?
|
![]() |
![]() |
23 Nov 2009, o 21:08 |
michalin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja używam winrara i mi nie chciało rozpakować !
Ale gdy rozpakowywałeś plik to 7zipem? [ Dodano: 2009-11-23, 20:09 ] ZiomalMarcin wrote: Czy to ciężko ściągnąć darmowy 7zip i rozpakować plik ? Dzięx pomogło |
![]() |
![]() |
18 Apr 2010, o 17:27 |
Krzysiek1312 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witajcie
Przepraszam za odkop. Ja natomiast w ostatnim polu zamiast kodu zabezp. mam: Unable to Read Security Code...(possible different position) Co robić ? NSS nie wykazuje pola 5, więc też nie działa. JAF pokazuje błąd, że nie może odczytać albo jest to 12345, a to bzdura. Jestem przygotowany na utratę aplikacji itd. tylko powiedzcie co do cholerki zrobić ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
18 Apr 2010, o 21:30 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzysiek1312, wgraj oprogramowanie i twój kod bd 12345
Dziwne że NSS nie możesz zrobić ![]() Ja zawsze nim robiłem ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3 Next Page 1 of 3 [ 44 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)