![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Phoenix] Odczyt napięcia i temperatury baterii, ustawianie mocy wibracji. |
---|
![]() |
3 Jun 2010, o 18:33 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdzanie wartości z czujników w nokii np. napięcie baterii, temperatury RETU itp.
1. Nawiązać połączenie telefonu z Phoenixem (File -> Scan Product). 2. Wejść w zakładkę Testing i kliknąć opcje ADC reading. ![]() 3. Aby program miał aktualne dane zaznaczamy opcję Continuous, niżej określamy czas co jaki będą się odświeżać dane, resztę zostawiamy i klikamy Read. 4. Pokaże się nam komunikat że niektóre opcje nie są dostępne dla telefonu i że je odznaczy, klikamy ok. ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Jun 2010, o 19:05 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gązo5, a już myślałem, że wszystko przeniosłem z socjum.
![]() Odczytywanie temperatury i innych parametrów baterii. Screen mówi sam za siebie. ![]() ![]() Wzmacnianie alarmu wibracyjnego. Testing -> Vibra Control -> (wybrać intensywność w %) -> Write. Uwaga: Nie odpowiadam za szybsze zużywanie się wibratorka. ![]() PS: Bardzo często są z tym ustawieniem problemy - wibracja przestaje działać. Wtedy trzeba trochę pokombinować, zmieniać z Enabled na Disabled lub odwrotnie; ostatecznie przywrócić ustawienia fabryczne lub "zRefurbishować". |
![]() |
![]() |
5 Jun 2010, o 13:09 |
kacpelucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hej
udało mi sie wgrać nowy soft bez żadnych problemów, moge odczytać aktualną temperaturę ale nic nie moge zrobić z wibracjami. Wyskakuje błąd : Product API is not connected HRESULT 0x8000ffff (-2147418113) This means: Katastrofalny błąd. Framework: No valid variant packing list was available. Verify that such a file exists and that all fields follow specifications. o co chodzi ? |
![]() |
![]() |
5 Jun 2010, o 17:39 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kacpelucha, masz zainstalowane paczki z softem ?
Quote: Telefon: 35xxx a po co nam twój nr imei ? Usuń go bo trafisz na gościa co ci zablokuje go albo poda że fon został skradziony . |
![]() |
![]() |
1 Oct 2012, o 23:36 |
michalfc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorka ale troche odświeżę temat. Próbował ktoś ustawiać moc wibracji? Mam strasznie słabą wibre w e52 i chciałbym jakoś to zmienić.
|
![]() |
![]() |
2 Oct 2012, o 16:36 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja próbowałem kiedyś w 5200. Potwierdzam działanie.
|
![]() |
![]() |
30 May 2015, o 10:57 |
dydzio ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Drugi dzień się głowię, gdzie to "testing" z punktu drugiego, w końcu doszedłem... Wypadałoby dodać punk 1.5 Kliknij File -> Scan Product...
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)