![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 20 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[JAF] Odczytywanie kodu zabezpieczającego JAF-em. |
---|
![]() |
5 Jun 2009, o 23:55 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli zapomniałeś kodu zabezpieczającego telefon (ang. Security Code), potrzebnego np. do przywrócenia ustawień fabrycznych, to nic straconego - możesz go bowiem w prosty sposób odczytać.
UWAGA: Po 3 nieudanych próbach wprowadzenia kodu, telefon nie przyjmie nawet poprawnego. Blokada ta trwa 30-60 minut. Ściągnij i zainstaluj program Just Another Flasher wraz z PKey Emulatorem v4. Następnie postępuj wg poniższych wskazówek. 1. Podłącz telefon do komputera za pomocą kabla USB i wybierz Tryb Nokia (ang. Nokia Mode) lub Tryb PC Suite (albo inny kompatybilny, zwykle pierwszy z listy) 2. Następnie uruchom program JAF i przejdź na zakładkę BB5. 3 W sekcji "Service Settings" zaznacz opcję User Code Edit. 4. W sekcji "Operations" wciśnij przycisk SERVICE. 5. W wyświetlonym oknie kliknij na Read Code. 6. Ciesz się odczytanym kodem. Jeśli wystąpi błąd, może to oznaczać problemy z komunikacją z telefonem lub fakt, że Security Code ma domyślną postać 12345. ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
7 Feb 2010, o 12:01 |
misiaczek2403 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dziwne.Mi ten sposób odzyskania kodu nie działa.
![]() |
![]() |
![]() |
7 Feb 2010, o 12:16 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
misiaczek2403,
A co jest nie tak ? |
![]() |
![]() |
7 Feb 2010, o 16:23 |
Mam pytanko.Czy kod jest sczytywany przy włączonym tel?Jeśli tak?To po co to?Skoro mam kod to wlącze tel.Probowałem na wyłączonym tel.i nie sczytuje kodu.Ale przy włączonym tel.sczytuje kod.A chyba chodzi o to zeby sczytac kod gdy go zapomnimy i nie możemy uruchomić telefonu.
|
![]() |
![]() |
7 Feb 2010, o 16:26 |
misiaczek2403 wrote: A chyba chodzi o to zeby sczytac kod gdy go zapomnimy i nie możemy uruchomić telefonu. Niestety nie ma tak pięknie. Po USB tak nie zrobisz, możesz jedynie wgrać ponownie soft od zera. |
![]() |
![]() |
8 Feb 2010, o 09:52 |
To po co ten opis?Bez sensu.I z tego co wiem to NSS też nie sczyta kodu.
|
![]() |
![]() |
8 Feb 2010, o 11:48 |
Bo ten kod nie jest tylko do blokady klawiszy, ale też np. do ustawień...
![]() |
![]() |
![]() |
30 Apr 2011, o 00:53 |
ondrasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
skąd moge Pobrać ten Program?
|
![]() |
![]() |
30 Apr 2011, o 01:22 |
Aero12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jest on na tym forum,Free Download potem Programy na komputer potem Flashing wgrywanie softu i tam będzie JAF.
![]() |
![]() |
![]() |
27 Mar 2012, o 04:49 |
czaja1994r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bardzo bym prosił o pomoc w tej sprawie za cholerę nie mogę ściągnąć wersji v4 . próbowałem mnóstwa sposobów i nic . jak ktoś się zna na tym proszę o pomoc . [cenzura]
[ Dodano: 27 mar 2012, o 04:49 ] ja chciał bym zdjąć zapomniany kod zabezpieczający z nokii 6500 slide . nie mam pojęcia jak to zrobić próbowałem wszystkiego już chyba i nic .proszę o pomoc [cenzura] [ Komentarz dodany przez: adrian219: 27 marca 2012, o 12:01 ] Od tego jest forum, pomagamy tylko na jego łamach. |
![]() |
![]() |
20 Aug 2012, o 08:26 |
vinncento ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mozna flashowac w dead jafem i kod to 12345
|
![]() |
![]() |
18 Nov 2012, o 15:14 |
dawid_ssj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam, zrobiłem wszystko tak jak w poradniku ale wyskoczyło mi to:
a gdy wpisuje kod blokady to pisze że nieprawidłowy. JAF version 1.98.62 Detected PKEY: 90009699 Card life counter: 99.99% P-key nokia module version 01.02 FBUS INTERFACE NOT CONNECTED!!! USB Cable Driver version: 7.1.78.0 Changing mode...Done! Detected P-KEY: 90009699 P-key nokia module version 01.02 Init usb communication... Can't read user code! or Code is default 12345 |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 22:09 |
Ziomek878 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ejj na s40 nie da sie. pisze na telefonie, że odblokuj klawiaturę aby podłączyć czy coś takiego...
![]() |
![]() |
![]() |
25 Mar 2013, o 23:21 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w poradniku chodzi o odczyt, jeżeli nie pamiętamy kodu, ale telefon nie jest nim zablokowany. Jak masz telefon zablokowany zapomnianym kodem to jedynie w grę wchodzi dead flash wiążący się z utratą wszystkich danych z pamięci telefonu
|
![]() |
![]() |
13 Jun 2014, o 19:03 |
DNATA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy możecie podać mi jakąś darmową stronę, z której mogę ściągnąć ten program? Bo szukam, szukam i albo trzeba coś płacić, albo plik jest usunięty.
Z góry dzięki! ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 20 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)