![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Samsung |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 17 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
'Odświeżanie karty SIM' |
---|
![]() |
26 Aug 2013, o 21:15 |
matishl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Otóż od ostatniego czasu dość często mój telefon wyświetla komunikat 'Odświeżanie karty SIM'. Jest w sieci PLAY, wybór operatora automatyczny (wybiera miedzy nadajnikami play, plusa i orange). Co to znaczy i dlaczego telefon tak robi? W czasie tego, telefon traci zasięg, po czym po chwili go ma, wyświetla sie napis 'Odświeżanie karty SIM', nie mogę nic zrobić, użyć żadnej funkcji telefonu. Dodam, że telefon robi tak przez 5h. Kiedy telefon bez karty poleży do rana to się uspokaja wszystko, inne sim działają bez problemu nawet w czasie tego. Czemu to się dzieje? Dziś nikt nie mógł się do mnie dodzwonić, ani nawet nie mogłem wybrać numeru
![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
26 Aug 2013, o 22:16 |
adrian72411 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a jaki telefon? ustaw ręcznie siec może cos to da
![]() [ Dodano: 26 sie 2013, o 22:16 ] a wybiera miedzy plusem play i orange bo nie zawsze jestes w zasięgu nadajnikow playa |
![]() |
![]() |
26 Aug 2013, o 22:25 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
matishl ustaw sieć na sztywno bo w play na automatycznym zasięgu dzieją się właśnie takie cyrki jak u Ciebie
![]() |
![]() |
![]() |
26 Aug 2013, o 22:28 |
[ Dodano: 26 sie 2013, o 22:27 ]
adrian72411 wrote: a jaki telefon? ustaw ręcznie siec może cos to da ![]() Samsung avila, ale od pol roku ani razu tak nie zrobił jak go kupiłem nowego ![]() Ustawiłem ręczny na Orange i jak na razie działa, zobaczymy jak z tym będzie na dłuższą mete ![]() |
Last edited by matishl on 26 Aug 2013, o 22:28, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
26 Aug 2013, o 22:32 |
ja akurat korzystam z zasięgu plusa i chwale
![]() |
![]() |
![]() |
26 Aug 2013, o 22:34 |
U mnie orange ma lepszy, w mieście
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 Aug 2013, o 22:40 |
widzisz samsungi Niestety, ale idealne nie są i kiedy ginie Ci zasięg to wyskakuje ten komunikat i nic na telefonie nie można zrobić
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 Aug 2013, o 22:53 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ile ma twoja karta sim? Bo może być, że ona też jest lekko uszkodzona z tąd te cyrki, w Play wymieniają ponoć karty za darmo.
|
![]() |
![]() |
26 Aug 2013, o 22:54 |
Zgadzam sie z tobą, taki juz soft samsunga na javie
![]() ![]() ----------------------------------------------------------- Wook, karta ma dwa lata ![]() |
Last edited by matishl on 26 Aug 2013, o 22:59, edited 3 times in total. |
![]() |
![]() |
26 Aug 2013, o 23:18 |
to może być zużyta, udaj się do salonu Play (z osobą na którą jest ten numer zarejestrowany) i wymień karte na nową.
[ Dodano: 26 sie 2013, o 23:18 ] ja avili używam tylko do rozmów, nic innego na niej nie zrobie. |
![]() |
![]() |
26 Aug 2013, o 23:22 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
matishl wrote: inne sim działają bez problemu jak znasz PUK pierwsze co bym zrobił to duplikat karty. W play cała operacja trwa do 10 min (z rejestracją) |
![]() |
![]() |
26 Aug 2013, o 23:23 |
karty w play wymieniają za darmo, a jeżeli już masz zarejestrowana kartę na siebie to wymiana zajmie 2 min. Z rejestracja około 15 min
![]() jak już wcześniej pisałem to nie może być uszkodzona karta. Jak jest uszkodzona karta to całkowicie nie ma zasięgu. Wiem bo sam tak miałem. Z min na min zniknął mi zasięg i nie wrócił ![]() |
![]() |
![]() |
27 Aug 2013, o 09:14 |
bombel201 wrote: karty w play wymieniają za darmo, a jeżeli już masz zarejestrowana kartę na siebie to wymiana zajmie 2 min. Z rejestracja około 15 min ![]() jak już wcześniej pisałem to nie może być uszkodzona karta. Jak jest uszkodzona karta to całkowicie nie ma zasięgu. Wiem bo sam tak miałem. Z min na min zniknął mi zasięg i nie wrócił ![]() Też tak myśle właśnie ![]() ![]() ![]() ![]() Quote: [ Dodano: 26 sie 2013, o 23:18 ] ja avili używam tylko do rozmów, nic innego na niej nie zrobie. Ja ci powiem, że używam jej jak smartfona, co się zaraz okaże dla wszystkich dziwne ![]() ![]() ![]() ![]() |
Last edited by matishl on 27 Aug 2013, o 09:14, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
27 Aug 2013, o 11:10 |
ja w swojej miałem karte 16 GB, teraz ma 2 GB bo 16 oddałem, mam w fonie oczywiście opere, ale net na tym oporowym ekranie to tragedia, na Avili jest mi nawet ciężko napisać sms'a, na dotykowych z pojemnościowym ekranem napisze, na avilii nie dam rady, po 2-ch literkach mnie szlag trafia i dzwonie.
|
![]() |
![]() |
27 Aug 2013, o 12:00 |
wook wrote: ja w swojej miałem karte 16 GB, teraz ma 2 GB bo 16 oddałem, mam w fonie oczywiście opere, ale net na tym oporowym ekranie to tragedia, na Avili jest mi nawet ciężko napisać sms'a, na dotykowych z pojemnościowym ekranem napisze, na avilii nie dam rady, po 2-ch literkach mnie szlag trafia i dzwonie. Rozumiem cie ![]() ![]() |
Last edited by matishl on 27 Aug 2013, o 12:00, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 17 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Samsung |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)