![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 8 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Nieaktualne] Operacje na skryptach DUMP & INSERT_animations. |
---|
![]() |
29 Apr 2009, o 23:34 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Artykuł przedstawia procedurę wypakowania i ponownego wstawiania grafik do plików PPM za pomocą skryptów do NokiX-a autorstwa użytkownika Ndt.
Edycja plików PPM - wideotutorial! Wypakowanie obrazków z pliku PPM Potrzebne nam są:
Postępowanie: 1. Skrypt dump_animations.nrx wgrywamy do folderu "scripts" w katalogu, w którym rozpakowaliśmy NokiX'a. 2. Uruchamiamy NokiX'a i przechodzimy na zakładkę "Dumper". 3. Teraz wskazujemy: - Flash: Oryginalny plik "*.ppm_b", - Script: Skrypt "dump_animations.nrx", - Parameters: Oryginalny plik "*.ppm_b". 4. Klikamy na przycisk Execute Script. i czekamy chwilkę aż NokiX wypakuje obrazki. Obrazki znajdziemy w katalogu NokiX'a w folderze "scripts/ANIM". Gotowe, teraz możesz edytować i podmieniać grafiki! ![]() Pakowanie obrazków do pliku PPM Potrzebne rzeczy:
Postępowanie: 1. Skrypt insert_animations wgrywamy do folderu "scripts" w katalogu, w którym rozpakowaliśmy NokiX'a. 2. Uruchamiamy NokiX'a i przechodzimy na zakładkę "Project". 3. Teraz wskazujemy: - Input Flash: Oryginalny, czysty plik "*.ppm_b" bez żadnych modyfikacji, - Output Flash: Nazwa zmodyfikowanego pliku "*.ppm_b" i lokalizacja, gdzie program ma go zapisać, - Macros: Tutaj wskazujemy folder "scripts" w katalogu NokiX'a, - Script: Tutaj wskazujemy skrypt "insert_animations", - Parameteres: Tutaj wskazujemy plik "ANIM.txt" z folderu "scripts/ANIM" w katalogu NokiX'a. 4. Upewniamy się, że w tabeli mamy zaznaczony skrypt "insert_animations". 5. Klikamy na żółty przycisk Play na pasku narzędzi i czekamy, aż NokiX zrobi nowy plik PPM. Po ukończeniu pracy możemy wgrać zmodyfikowany PPM Phoenix'em do telefonu. Gotowe! Teraz możemy cieszyć się zmodyfikowanym oprogramowaniem! ![]() Artykuł by: ZiomalMarcin 2009 |
Last edited by pawelooss on 17 Aug 2009, o 08:08, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
12 Aug 2009, o 17:50 |
lore3ek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
robiłem według tego poradnika i Dead
|
![]() |
![]() |
12 Aug 2009, o 21:57 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lore3ek, cczyli coś musiałeś sknocić bo nokixem ja ani razu nie zrobilem deada
a jak dla mnie nokixem się najlepiej podmienia grafike |
![]() |
![]() |
13 Aug 2009, o 09:31 |
lore3ek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no właśnie nie wiem co bo ja myśle że wszystko dobrze punkt za punktem z poradnika
|
![]() |
![]() |
13 Aug 2009, o 15:01 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
serwisnokii, popieram twoje zdanie - do grafik najlepszy Nokix. Szybki, ani razu nie miałem po nim deada.
|
![]() |
![]() |
14 Aug 2009, o 11:50 |
ndt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
te skrypty napisałem bardzo dawno temu, teraz jest PPModd
|
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 13:25 |
ryzy99 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam problem nie mogę znaleźć .ppm_b proszę o szybką pomoc
|
![]() |
![]() |
21 Jun 2010, o 13:27 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ryzy99, trzeba ściągnąć, najlepiej przez NaviFirm. To stara metoda, lepiej jest korzystać z PPmod'a.
Pozdrawiam adrian219 |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 8 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Tutoriale |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)