rafal-dttx wrote:Czy jeśli wgram inny soft, to mogą się pojawiać jak będą dołączone do softu, czy po prostu przy wgrywaniu się usunęły?
Czy zawsze przy wgrywaniu nowego softu tak jak ja, traci się certyfikaty?
rafal-dttx wrote:Certyfikaty to zupełnie nie zależna sprawa od softu, czy to może kwestia poszukania innej wersji oprogramowania i wgrania takiej która certyfikaty ma?
Nie kłam!Grunt, że nie będzie działał i nawet dead flash nie pomoże, a koszta naprawy to nie wiem dokładnie, ale może 150 zł.
W Contencie ich nie ma, phoenix/jaf wrzuca je pod koniec refurbisha.Możesz też spróbować wyciągnąć oryginalne certy z czystego softu, tylko musisz poczytać o programie Trix, pliku CNT (jedna z trzech składowych softu) i wypakowywaniu contentu.
to też nie jest prawdą, phoenix przy flashowaniu na refubrishu wgrywa je od nowa, jaf też ale on ma znacznie uboższą paczke i dlatego większości nie ma i trzeba je dogrywaćW tym sęk, że tylko czasem w przedziwnych wypadkach się one tracą, ale jak już uciekną, to nie można ich wgrać przez zwykłe flashowanie, tylko trzeba ręcznie przekopiować do pamięci telefonu.
Widać plik contentu był uszkodzony i dlatego za każdym razem wgrywał się błędnieJak można się było domyślić - bez zmian. Brak certyfikatów, zero plików w środku, kamera padła (nie zapisuje fotek).
Wpadłem na pomysł, aby wgrać wyższy product code (tak wiem, nie ma to znaczenia, ale o tym nie wiedziałem, przez pomyłkę pomyślałem, że to nowsza wersja, od taki skrót myślowy). Postanowiłem, że skoro nie ma nowszego black matt to wgram wersję white, a co mi tam. W ten oto magiczny sposób, mam zawartość telefonu jak nowy -gry, apliakcje itp a w black matt był idealnie czysty, mam certyfikaty, tak zgadza się wszystkie przywróciły się samoistnie przy flashowaniu i ...kamera działa
Konfiguracja ERA do ustawień mms i neta? już od czasów 6630 one się same wgrywały jak się włożyło nową kartę, bardzo wygodna sprawa tylko że większośc operatorów usuwa wszystkie ustawienia poza swoimiJedynie co mnie zdziwiło to że były ustawienia do Ery po flashowaniu (tylko era).
Mam kartę ery i była w środku podczas flashowania. Nie wiem czy to ma znaczenie.
ustawienia usunąłem po protu wybierając usun. Wiec tym samym soft idealnie nie brandowany.
Żadnych innych znaków/ Wszystkie opcje aktywne, nie tak jak w plusie.
Często winna jest paczka z oprogramowaniem która ma uszkodzone kilka plików albo program sobie już zrobił jakąś rozpakowaną kopie która jest uszkodzona i usilnie wgrywa tą uszkodzoną zamiast na nowo rozpakować i wrzucić. Przy zmianie PC pliki są inne więc musi od nowa przerobić je na format wgrywalny do telefonu i dlatego często po zmianie pc znikają problemy.Super, gratulacje. Zawsze mam szacunek dla takich ludzi, którzy samemu przejmują inicjatywę i się im udaje.Faktycznie jest związek z wgrywaniem softu o innym PC. Niektórzy nie potrafili wskrzesić telefonie na dead flashingu, zmieniali PC i im zaskakiwało. Nie wiadomo, od czego to zależy, bo teoretycznie przecież nie powinno, ale jak widać - działa. Dzięki!
pawelooss wrote:Czego w tym celu potrzebujemy? Do wyboru jest program OxyCube z włączoną opcją wyświetlania ukrytych folderów lub zmodyfikowany MobiMB - oba na forum.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests