by zlatanmys » 12 Oct 2010, o 11:27
A może mi ktoś wyjaśnić jak mam zedytować tą linie "zdalna sim" bo u mnie nie ma wogóle tych pod punktów tylko jakieś numerki w kwadracikach ?
[ Komentarz dodany przez: kosmita1993: 10 października 2010, o 08:46 ]Gdy otworzysz plik aplikacją MobilHEX musisz nacisnąć klawisz "5" - pojawią się wtedy wszystkie frazy w pliku.[ Dodano: 10 paź 2010, o 14:22 ]Kurde zrobiłem wszystko jak w instrukcji i dalej takie samo logo. Może ktoś punkt po punkcie bardzo dokładną instrukcję dać ? Był bym wdzięczny. Nokia 5700/RM-230/ FP 1/ 5.11
[ Komentarz dodany przez: kosmita1993: 10 października 2010, o 15:25 ]A posiadasz modyfikację DomainSrv (albo C2ZBIN albo Patch-On-Boot)? Bo patch musi startować podczas bootowania. Jeżeli nic takiego nie masz/nie instalowałeś to polecam aplikację "RPDomain+" - wystarczy zainstalować a patch do zmiany nazwy operatora przenieść do E:\RDomain.[ Dodano: 10 paź 2010, o 16:06 ]c2z bin mam ale nic to nie daje, sprubuje z tym patch on boot lub rpdomain
[ Dodano: 10 paź 2010, o 16:52 ]RPDomain+ rozwiązało problem
[ Dodano: 10 paź 2010, o 20:01 ]Raz zmieniła się nazwa operatora, a później przy kolejnej zmianie wyświetliło mi komunikat: You can not save, no access. You must change Caps (on-off) or attributes of file and choose menu/save. O co chodzi ?
[ Komentarz dodany przez: kosmita1993: 10 października 2010, o 20:06 ]Chodzi o to że teraz system korzysta z pliku idle.r27 z dysku C:. Aby móc go edytować musisz zabić Tryb gotowości - np. JBak TaskMan'em.
[ Dodano: 10 paź 2010, o 21:14 ]A jak mam zamknąć tryb gotowości Jbak taskmanem. Jak daje na procesy to nic tam nie ma ?
[ Dodano: 11 paź 2010, o 12:10 ]Ok, już wszystko wiem. Wystarczy wyłączyć i przenieść patche c2z bin i ten od zmiany nazwy loga na czas edycji pliku r** w hexie a po edycji spowrotem przenieść do folderu gdzię są patchę. Włączyć, je, zrestartować telefon i gitara.
[ Dodano: 12 paź 2010, o 11:25 ]Wszystko było ok. Po hardresecie zainstalowałem wszystko od nowa. Nawet z mobilhexem sobie poradziłem. Zainstalowałem RPDomain+ i wrzuciłem dokładnie takie same patche jak przed hardresetem i jak mam włączony patch c2z bin i OpTextTrick remoteSIM, albo gdy jest włączony jeden z nich to telefon się nie włącza. Zatrzymuje się na napisie nokia. Gdy wyłącze te patche to telefon się włącza normalnie. O co chodzi. Wszystko zrobiiłem tak samo jak przed hard resetem więc w czym problem ?