Mam na telefonie ~7000 wiadomości i po wyłączeniu i ponownym włączeniu telefon działa chwilę, a gdy pamięć na wiadomości będzie gotowa, telefon się zawiesza i pozostaje tylko wyciągnięcie baterii.. Próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne, zawiesił się. Próbowałem połączyć za pomocą nokia PC Suite, nie da się normalnie połączyć, w trybie Nokia łącze i pisze, że niekompatybilny tryb USB, na MobiMB nie wiem nawet połączenie za pomocą jakiego kabla brać, ale to też raczej nic nie da, bo i tak się zawiesi.. Od nowa softa wgrać raczej nie umiem.. Jest jakieś inne wyjście?
nokia 8310 -> motorola c380 -> SE k510i -> motorola v300 -> samsung d900i -> lg ku990i -> se c510i -> se k510i -> nokia e61i -> nokia 6300 -> nokia 5220 xm -> huawei u8300 -> samsung wave 533
a jeśli tele się zawiesza 1 min po podłączeniu do USB też się uda?
nokia 8310 -> motorola c380 -> SE k510i -> motorola v300 -> samsung d900i -> lg ku990i -> se c510i -> se k510i -> nokia e61i -> nokia 6300 -> nokia 5220 xm -> huawei u8300 -> samsung wave 533
Tym sposobem flashujemy telefon gdy nie będzie chciał się uruchomić, czyli będzie się resetował, wyłączał oraz jeszcze w innych przypadkach.
1. Uruchom program Phoenix. 2. Wybierz menu File, a następnie kliknij na Manage Connections. 3. Przesuń NO CONNECTION na górę listy (przyciskami z boku ramki) oraz wybierz Apply, a później Close. 4. Wybierz File, kliknij na Open Product, a następnie wpisz kod twojego telefonu, lub go wyszukaj (mój jest RM-78), zaznacz wyszukany model i zatwierdź - OK. 5. Z menu Flashing wybierz Firmware Update. 6. Kliknij na ... z prawej strony pola Product Code, z listy wybierz żądany Product Code i zatwierdź przyciskiem OK, jeżeli go nie ma, wpisz wybrany. 7. W oknie Firmware Update zaznacz "ptaszka" Dead phone USB flashing. 8. Podłącz telefon do komputera i kliknij Refubrish (przy Restore User Product będzie wyskakiwał błąd). 9. Kiedy pojawi się komunikat: Waiting for USB device. Press phone's power button (if you start from dead terminal), wciśnij włącznik telefonu, aż zaczyta i poczekaj na zakończenie flashowania.
Przy 6 punkcie nie ma na liście żadnego Product Code i wpisać tez nie można.. I co mam zrobić?
@edit, już chyba ogarnąłem, zła wersja Phoenixa..