MarciNXM wrote:Nie chcę kupić gry za 50zł
MarciNXM wrote:trzeba mieć jakieś nowe telewizory żeby podłączyć PS3?
MarciNXM wrote:Można ściągać gry i wgrywać na jego dysk?
MarciNXM wrote:Sory miałem na myśli EURO
Jeśli już macie tradycyjny odbiornik 4:3, to nie myślcie o podpięciu do niego PS3. Nie, nie dlatego, że kineskopowce są złe, ale dlatego, że gros kineskopowców nie obsługuje rozdzielczości HDTV, a tylko SDTV (zwane potocznie SD) lub EDTV (czyli Progressiv Scan). Telewizory kineskopowe wprawdzie się jeszcze produkuje, ale głównie z myślą o rynkach rozwijających się i chińskim, więc namierzenie takowego w polskim sklepie i tak graniczy z niemożliwością. Chcecie kupić używany CRT HDTV? Czemu nie, choć dosyć ciężko je znaleźć, bo nie były zbyt popularne. Pamiętajcie też, że zwykle są potwornie wielkie i ciężkie (paredziesiąt kilo wagi - ciężko to podnieść w pojedynkę).
Jeśli nie stać Was na nowy telewizor HD, to raczej nie ma sensu kupować PS3. Taka jest smutna prawda. Tu nie chodzi już tylko o brak "wizualizacji" wysokich rozdzielczości i tych wszystkich graficznych wodotrysków, ale w niektórych przypadkach zupełny brak możliwości komfortowej zabawy (a nawet zabawy w ogóle). Dlaczego? Z uwagi na czcionkę - niewielką lub prawie zupełnie nieczytelną w niskich rozdzielczościach. W zależności od tytułu, dialogi, opcje czy niezbędne informacje w formie tekstu będą nieczytelne lub będziecie musieli siedzieć z nosem na ekranie. Inny mankament to zła interpretacja kontrastu w nielicznych tytułach, co powoduje, że na ekranie kineskopowca dosłownie nic nie widać (co jest winą producentów gry, ale fakt jest faktem - na ekranach SD obraz jest tak ciemny, że nie sposób coś zauważyć). Inna sprawa, że obecnie telewizor LCD można kupić już nawet za 500 zł (choć oczywiście nie będzie to produkt z wyższej półki, ale przy odrobinie wiedzy nawet za taką cenę można kupić coś sensownego).
Please Login or Register, to see this Content
MarciNXM wrote:Można ściągać gry i wgrywać na jego dysk? Bo przecież ma 120gb.
MarciNXM wrote:Nie chcę kupić gry za 50zł którą przejdę w jeden dzień i nie była fajna
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests