Po podłączeniu telefonu do komputera przez USB, nie reaguje ani komputer, ani Nokia i to bez znaczenia czy przy komunikacie "test in rndis usb mode" odpowiem "tak" lub "nie". Jedyna różnica jest taka, że gdy wybiorę "nie", to cały czas u góry miga symbol USB, od czasu do czasu pojawi się komunikat "Odłącz kabel lub podłącz urządzenie aby kontynuować" (nawet gdy telefon nie jest podłączony, pojawia się ten komunikat). A gdy telefon jest podłączony ukazuje się jeszcze jeden komunikat, ale to nie zawsze: "Urządzenie nie obsługiwane. Odłącz kabel."
Teraz napiszę, czego już próbowałem:
-przywracałem ustawienia fabryczne.
-resetowałem soft różnymi kodami (już nie pamiętam, co to było, no i możliwe, że mogłem zrobić coś źle)
-uaktualniałem oprogramowanie z pozycji telefonu (Menu > Ustawienia > Ustaw. telefonu > Uaktualn. telef.)
-ściągnąłem jakieś sterowniki do kabla (Nokia Connectivity Cable Driver 7.1.78.0)
-dodam jeszcze, że porty USB w komputerze są na 100% sprawne i próbowałem podłączyć ten telefon za pomocą trzech różnych kabli (2 oryginalne Nokii i jeden od Samsunga).
To chyba wszystko. Proszę, pomóżcie. Chcę tylko, żeby przyjęli ten telefon na gwarancję, żeby działało w nim wszystko jak należy i mam zamiar go sprzedać, bo już straciłem cierpliwość do niego.
*za jakiekolwiek błędy w pisowni przepraszam. Pisałem i sprawdzałem na szybko
![:) :)](http://nokiahacking.pl/images/smilies/smile_anim.gif)
Mam nauczkę na przyszłość, żeby nie zabierać się za coś, na czym się nie znam.