Qubi wrote:No a ja jako swoje pierwsze auto kupie Civica V lub VI I niema innej, opcji. Najbardziej mi sie podoba, niedrogie w utrzymaniu, akurat jak dla mnie
ZiomalMarcin wrote:Qubi wrote:No a ja jako swoje pierwsze auto kupie Civica V lub VI I niema innej, opcji. Najbardziej mi sie podoba, niedrogie w utrzymaniu, akurat jak dla mnie
Ja tam polecam Audi 80 B4. Blacha ocynk a silnik 2.0 90KM jest nie do zajechania (wytrzymałość podobna jak w Mercedesach "Beczkach") Części na szrotach (czyli za grosze), od Golfa III czy II pasuje zbiornik płynu chłodniczego. Mój ma 300kkm (ale i tak chyba był cofany, bo licznik się zacinał i chrobotał, czyli może mieć więcej). W te syberyjskie mrozy palił na strzał. I w gazie masz spalanie 9 - 10 litrów, a jak masz ciężką nogę (jak ja) to i 12 idzie wyciągnąć. Na razie koszt tankowania Audi pokrywa się z tankowaniem Astry 1.7
Też miałem robić jak Ty, ale ostatecznie samochód zarejestrowałem tylko na tatę i płaciłem 403 na rok. Jedyny minus, że mi nie nabija zniżekMati91 wrote:Dziś byłem zorientować się o OC, i co się dowiedziałem? Otóż na rok to kosz 2000zł!!! Muszę auto zarejestrować na siebie i ojca i zabrać jego zniżki Wtedy będę płacił 800-900zł rocznie.
davvid wrote:Też miałem robić jak Ty, ale ostatecznie samochód zarejestrowałem tylko na tatę i płaciłem 403 na rok. Jedyny minus, że mi nie nabija zniżek
ryba wrote:Kup przyczepkę, zarejestruj, postaw w garażu. Koszt ubezpieczenia to koło 50-100złotych/rok a zniżki lecą. Policz sobie, że się to kalkuluje
Users browsing this forum: No registered users and 18 guests