Co ciekawe, nigdy wcześniej nie spotkałem się z informacją, by Nokia overclockowała swoje procesory. W sumie chyba dobrze, ale IMHO od początku powinna wypuszczać urządzenia o maksymalnej wydajności.
![;]](http://nokiahacking.pl/images/smilies/yeah2.gif)
takie programy klamia oryginalnie nokia e51 ma 369MHzDynamio wrote:Nokia E51 ma nominalnie 397 MHz (sprawdzane X-plore'em). Czyli można powiedzieć "Pentium II Mobile"
bez przesady szkoda tylko że nokia nie udostępniła jakiegoś narzędzia,programu do podkręcania procków bo do mojej n73 by się przydałopawelooss wrote:Już widzę instalacje ciekłego azotu pod baterią.
A SX to co? Pies? I w SXie można dużo podkręcić od 48 MHz do 204 MHz w niektórych egzemplażach(skok co 6 MHz).gucio4817 wrote:Ja podkręcałem procka w n-gage cls ale podobno tylko w tym modelu można
Jeśli podniesiemy inne parametry poza częstotliwością to może i tak. Ale jeśli tylko samą częstotliwość to zmiana będzie praktycznie niezauważalnaZiomalMarcin wrote:A przy wyższej mocy procka będzie większa prądożerność.
Ja w SXie mam cały czas 186 MHz a standardowo było 120. I telefon jakoś jeszcze całypatryk-88 wrote:I tak przy dłuższej pracy klapka ciepła a co mówiąc jakby podkręcił te 50mhz? Pewnie by się stopiła
nemo333 wrote:Ale jeśli tylko samą częstotliwość to zmiana będzie praktycznie niezauważalna
Return to Nowości & Ciekawostki
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests