![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Elektronika |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 14 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Podłączenie baterii ODTW. MP3. |
---|
![]() |
6 Mar 2010, o 12:23 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Jako, że nadszedł czas naprawy odtwarzacza MP3 i słuchawek wczoraj wziąłem się za pracę. (przez uszkodzenie odtw. mp3 i słuchawek test telefon vs odtwarzacz nie był możliwy).
Odtwarzacz jest wielkości pudełka zapałek, co sprawia, że wszystko wewnątrz jest wręcz miniaturowe. To co widzimy na obrazku, do ktorego link ponizej dzieje sie na dlugosci ok 1cm... ![]() Dwa kable (prawidłowe) podłączone i jest ok. Wszystkie musiałem poprzedłużać, gdyż kabelki są tak krotkie, ze ich wlutowanie jest wręcz niemożliwe ręcznie. Nie podłączyłęm jednego kabla - niebieskiego, ktory idzie do tajemniczego punktu N. (masa?) Mimo tego odtwarzacz działa, lecz czasem przy manewrowaniu przyciskiem wyłączania, albo głośności odtwarzacz się po prostu wyłącza. W spoczynku jest ok. Czy nieprzylutowany kabel może być powodem problemow? [pytam, bo ręce i psychika siadają przy 4h lutowania ![]() Quote: http://zapodaj.net/0d0af42caf70.jpg.html Takie do duże (ja mam srebrną): ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 12:29 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IuDeX wrote: niebieskiego, ktory idzie do tajemniczego punktu N. (masa?) masa przecież to (-) czarny kabel hmm ten N to może być jakaś stabilizacja albo po prostu neutral. co ci szkodzi go przylutować |
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 12:33 |
wasiesto wrote: co ci szkodzi go przylutować To jest wszystko na tak małej powierzchni, że naprawdę ciężko to zrobić. |
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 12:35 |
jakbyś miał ha to nie było by problemu
|
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 12:36 |
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 12:37 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IuDeX, hot air - lutownica
|
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 12:39 |
Quote: http://www.allegro.pl/item936672947_profesjonalna_stacja_lutownicza_z_lcd_zd_929c_48w.html Osobiście pracuję na takim czymś. |
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 12:41 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IuDeX, to nie jest ha
![]() |
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 12:42 |
patryk-88 wrote: IuDeX, to nie jest ha ![]() Ok, tego chciałem się dowiedzieć ![]() No dobra - ale czy może mieć to wpływ na zachowanie się odtwarzacza? |
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 12:43 |
IuDeX, jeśli tam jest to na pewno do czegoś służy
|
![]() |
![]() |
6 Mar 2010, o 12:55 |
Dobra, polutuję i efekty napiszę poźniej.
|
![]() |
![]() |
3 Jul 2011, o 20:18 |
Pan Waldek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witaj!
Widzę, że masz mp3 sansa clip, probowales moze podlaczac zamiast standardowej baterii jakąś z nokii? [ Komentarz dodany przez: _NeedSpeed_: 3 lipca 2011, o 22:00 ] Odkop.. |
![]() |
![]() |
4 Jul 2011, o 01:19 |
Aktualnie moge powiedziec, że mam już trochę doświadczenia z Clipami, a więc.
Nie polecam podłaczania jakiejkolwiek innej baterii, bo nie wiadomo w jaki sposób jest zorganizowany odczyt stanu w firmware. Prawdopodobnie jest to odczyt napięcia co w sumie ułatwiłoby nam podmianę. Mimo to, nie próbowałem ![]() |
![]() |
![]() |
4 Jul 2011, o 11:47 |
Pan Waldek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam fuze +rockbox i myślałem nad podłączeniem baterii z E61i,ten trzeci kabel odpowiada chyba za to, żeby soft wiedział ile procent baterii jest jeszcze naładowanej, pamiętam, że jak podłączyłem w nokii baterię tylko dwoma kabelkami - i + to nie było zasięgu. Rozbierałem Fuze i jej bateria też ma napięcie 3.7 V.
IuDeX, zamieściłbyś fotkę środka clipa? _NeedSpeed_, wiem, że temat dawny, ale wcześniej go nie widziałem, a ciekawi mnie. |
Last edited by Pan Waldek on 4 Jul 2011, o 11:59, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 14 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Elektronika |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)