Podróbki (Czy dobrej klasy zamienniki)?

Rozmowy o wszystkim i o niczym, humor, ankiety, przywitalnia...

Podróbki (Czy dobrej klasy zamienniki)?

Postby pavixion » 19 Sep 2010, o 23:44

Witam piszę ten temat głównie do osób które coś takiego maja miały zamierają kupić.

Sprawa dotyczy podróbek telefonów w tym przypadku Noki N97 ale chodzi mi też ogólnie.

http://allegro.pl/telefon-n97-wifi-tv-d ... 15903.html

z tego co czytałem to ludzie mówia o tym pozytywnie , ale co wy mówicie otych podróbkach??

Jakie to cos ma systemy , czy da się cośtam wgrać jaki system ( Czytałem gdzieś ,że jakiś klon symbiana albo androida można)
tak samo z Iphonem jest terz są dobre podróbki dają na to 18 miesięcy gwarancji więc chyba to nie jest jakieś gówno skoro ma działać minimum 18 miesięcy (oczywiście nie ma tego co porównywać do oryginalnej noki)
Słucham jakie są wasze opinie na ten temat.?
pavixion Male
User

Telefon: 6700 classic
Soft: V07.60
Operator: Orange

Online: 5h 18m 40s
Reputation point: 18
    Windows XP Firefox

Advertisement

Re: Podróbki (Czy dobrej klasy zamienniki)?

Postby walkmanowiec » 20 Sep 2010, o 06:52

pavixion wrote:Jakie to cos ma systemy , czy da się cośtam wgrać jaki system

Posiada Chiński OS, na którego poza javą i ewentualnie grami z pegasusa nie wgrasz nic, a już na pewno nie programów z symbiana.

pavixion wrote:dają na to 18 miesięcy gwarancji

Zauważ, że w przypadku zepsucia prawdopodobnie telefon będzie wysyłany prosto do Chin, potem będzie tam naprawiany i odsyłany. Poza tym, nie wiadomo czy gwarancja jest honorowana w Polsce.

Co do mojego ogólnego wrażenia do podróbek to miałem do czynienia tylko z jedną, był to jakiś CECT. Kiepski dotyk, wyświetlacz, menu w połowie chińskie, w połowie angielskie, plusy to tv, antena do radia, głośny dźwięk.
walkmanowiec Male
HDD Expert
Friend

Telefon: N95 8GB
Soft: v.35 HACK
Operator: Plus

Online: 17d 10h 7m 4s
Reputation point: 326
    Windows XP Firefox

Return to Off-Topic