![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 13 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[X2-00] Pomoc o wgranie oryginalnego softu |
---|
![]() |
3 Mar 2013, o 17:49 |
slawko70 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
jak w temacie potrzebuję pomocy aby czegoś nie spie... ![]() Mam NaviFirm ale wersji tam jest tak wiele, że nie wiem którą wybrać. Proszę więc o pomoc bo jestem całkowitym nowicjuszem w tym temacie |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Mar 2013, o 17:59 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdź najpierw jaki posiadasz w telefonie. Potem w navifirm pobierz ten sam lub wyższy z product code bez żadnych dopiskow typu Orange itp. Później pozostaje wgrać go phoenixem w trybie refurbish.
![]() |
![]() |
![]() |
3 Mar 2013, o 18:20 |
Na początek chodzi o znalezienie tego oprogramowania. Jest 6 wersji razem z tym co jest w telefonie. W każdej cała masa odmian. W tej wersji co mam nie znalazłem w Navi żadnej PL. W nowszych tylko Era i Polkomtel... Więc nie wiem co jest nie tak...
|
![]() |
![]() |
3 Mar 2013, o 19:39 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Polskie mają dopisek Euro-3, Euro-B, albo Euro-EA ew. po prostu poland.
|
![]() |
![]() |
3 Mar 2013, o 21:31 |
Ok, takich oznaczeń nie ma. Są natomiast Euro-A do do I (bez G), większość z nich ma skróty chyba krajów bo są takie same jak np oznaczenia krajów na tablicach rej samochodów, wersje BLUE i RED LATIN. Nie ma żadnych z oznaczeniem PL ani POLAND. Są natomiast po 2 RED i BLUE bez takich oznaczeń. Ale czy tam będzie po zainstalowaniu j. polski do wyboru?
|
![]() |
![]() |
3 Mar 2013, o 21:55 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skoro są od Euro-A do Euro-I, to Euro-B też musi być. A to latin i tak dalej to oznaczenie koloru. Od tego zależy jakiego koloru motywy będą w telefonie
|
![]() |
![]() |
3 Mar 2013, o 23:54 |
tak, jest ale wyraźnie napisałem że nie ma z oznaczeniem PL, tylko bez. dlatego pytam bo jak napisałem wyżej te co znalazłem z PL to tylko z oznaczeniem ERA i POLKOMTEL, a "gołego" PL nie. Nie wiem co z tym zrobić, czy pobrać i instalować tą wersję Euro-B bez oznaczenia PL, czy jakieś inne sugestie...
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2013, o 00:02 |
emberdo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pobierz tę euro-b. Tam będzie polski.
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2013, o 00:49 |
ok, to krok następny
w prawym oknie są do zaznaczenia elementy składowe (tak się mi wydaje) do pobrania, czy mam zaznaczyć wszystkie czy zostawić tylko to co Navi sam domyślnie zaznacza??? |
![]() |
![]() |
4 Mar 2013, o 01:55 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Quote: 0595125: RM-618 EURO-B BLUE LATIN 059B6M8: RM-618 EURO-B CHROME LATIN 059F9B1: RM-618 EURO-B FULL PURPLE LATIN 059F9L4: RM-618 EURO-B ORANGE LATIN 059B5W8: RM-618 EURO-B PURPLE LATIN 0595038: RM-618 EURO-B RED LATIN Wybierz z tej listy PC odpowiadający Twojemu kolorowi telefonu i taki FW ściągnij i wgraj, na pewno będzie język polski. [ Dodano: 4 marca 2013, o 00:55 ] slawko70 wrote: w prawym oknie są do zaznaczenia elementy składowe (tak się mi wydaje) do pobrania, czy mam zaznaczyć wszystkie czy zostawić tylko to co Navi sam domyślnie zaznacza??? Pobierasz pliki z rozszerzeniem *.MCUSW, *.PPM_B, *.IMAGE_B_*, *.DCP, *.VPL i *signature.bin, reszta nie jest potrzebna do flashowania. |
![]() |
![]() |
4 Mar 2013, o 02:18 |
ok, dzięki za konkrety
pobrałem to co kolega napisał, włączyłem phoenixa, zrobiłem sacan (nie wiem po co ale na dolnym pascu pojawiła wersja oprogramowania z x2 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Mar 2013, o 02:42 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
slawko70 wrote: pobrałem to co kolega napisał, włączyłem phoenixa, zrobiłem sacan (nie wiem po co ale na dolnym pascu pojawiła wersja oprogramowania z x2 ![]() ![]() jeśli przeczytasz poradnik o flashowaniu to będziesz wiedział |
![]() |
![]() |
4 Mar 2013, o 21:38 |
przeczytałem wszystko ten poradnik:
aktualizacja-oprogramowania-poprzez-nokia-phoenix-2011-08-005-45529-vt19518.htm#p419718 i niestety mam problem bo po kliknięciu na Firmware Update nie pojawia się wykryty Product Code. Oczywiście pliki nowego oprogramowania z Navi przeniosłem do katalogu Product w Phoenixie. Dla pewności całą operację wykonałem z plikami luzem w katalogu Product i jeszcze raz umieszczonymi w podkatalogu RM-618. NIestety bez rezultatu. Phoenixa mam pobranego z linku z tego forum. Więc co z tym zrobić??? OK, chyba sobie poradziłem. Puki co nieaktualne ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 13 posts ] Previous topic | Next topic |
|