![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Free Download » Poszukiwania & Prośby |
Forum rules Jeżeli poszukujesz jakiejś rzeczy: Załóż nowy temat, z listy rozwijalnej wybierz kategorię poszukiwanej rzeczy, w tytule tematu napisz jej dokładną nazwę, a w treści tematu opisz jej szczegóły. Jeżeli realizujesz prośbę o daną rzecz: Nie zamieszczaj linku do znalezionego pliku bezpośrednio w temacie z prośbą, tylko wrzuć go najpierw do osobnego tematu w odpowiednim dziale Downloadu. |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 8 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Grafika] pomoc z animacja startowa |
---|
![]() |
26 Aug 2010, o 21:00 |
sidor284 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam Mam Mały Kłopot z animacja startowa a dokładnie Mam branding z orange I mam zmieniana animacje ta co raczki a pózniej pokazuje się logo z orange jak sie pozbyc
|
Last post |
![]() |
![]() |
26 Aug 2010, o 21:06 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 Aug 2010, o 21:18 |
sidor284 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a niemozna jakoś tego uniknac mam fajnie przerobiony niemozna jakos inaczej
|
![]() |
![]() |
26 Aug 2010, o 21:27 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie, masz brandowany soft i musisz go nadpisać czystym softem.
|
![]() |
![]() |
26 Aug 2010, o 21:59 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie prawda. Za tę animację odpowiada jeden plik .MBM w katalogu C:/Resource/Apps. Niestety nie pamiętam dokładnej nazwy pliku.
Żeby pozbyć się tej animacji wystarczy hack systemu i jakiś menedżer plików. [ Dodano: 26 sie 2010, o 21:59 ] Trochę się pomyliłem ale tylko co do rozszerzenia pliku. Quote: 1. Wyłączamy zabezpieczenia w SecMan'ie, czyli: Opcje -> Turn Plat. Security OFF. 2. Odpalamy X-Plore i szukamy pliku operatoranimation.rsc w Z:\resource\apps. 3. Kopiujemy go do C:\resource\apps. 4. Idziemy do C:\resource\apps, odnajdujemy wcześniej skopiowany plik (operatoranimation.rsc) i edytujemy go za pomocą X-Plore: Menu -> Plik -> Edytuj. 5. Odnajdujemy linię 000027 (u niektórych może być 000028) , wygląda ona tak: 26 5a 3a. 6. Zmieniamy wartość 5a (litera Z) na 43 (litera C). 7. Zapisujemy i robimy restart telefonu. Podczas włączania nie powinno być animacji operatora. |
![]() |
![]() |
26 Aug 2010, o 22:04 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
27 Aug 2010, o 08:39 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wodnik Szuwarek wrote: MBM to animacja startowa Nokii, a operatora to RSC. Nieprawda. Za obie animacje odpowiadają pliki MBM, tyle że mają inne nazwy. Pliki RSC nie zawierają samych grafik/animacji, tylko ścieżki do nich. W sumie nie wiedziałem że mamy to na forum i nie potrzebnie dodawałem w poprzednim poście instrukcję. |
![]() |
![]() |
27 Aug 2010, o 10:25 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trochę źle napisałem. Chodziło o zmianę grafiki odnośnie sposobów, które są, a RSC wiadomo że nie jest plikiem graficznym
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 8 posts ] Previous topic | Next topic |
|