Witam, jeśli temat zamieszczam w nieodpowiednim miejscu, to przepraszam i proszę o wyrozumiałość i ewentualne przeniesienie.
Jestem posiadaczem, NOKII E52, ale nie jestem nadzwyczajnie zadowolony z jej działania i od dłuższego czasu rozglądam się w dziale modyfikacji i uważnie przyglądam się CFW dla różnych telefonów, tej samej platformy co właśnie E52 i pomyślałem, że możemy spróbować stworzyć jakieś CFW, aby telefon działał szybciej. Chciałbym między innymi usunąć zbędne języki, podmienić systemowe aplikacje np. przeglądarkę internetową na Operę Mini, dodać najnowszą wersję aplikacji YouTube, Font Magnifier podmienić na tę wersję w której można podmieniać czcionkę a nie tylko bawić się jej rozmiarem jak jest to w tej standardowej wersji. Chętnie podmieniłbym domyślnie czcionkę na Android, do tego jakiś motyw ze zmienionymi ikonami i dodanym kastorem, dobrze by było gdyby dodany został RomPatcherPlus 3.0 PL by the_naturat_com + DomainSrv, trzeba by było dodać również słownik PL. Nie znam sie na tym ale bardzo podoba mi się http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=61666 jeśli byłoby tyle ramu co tam jest napisane w E52 to byłbym w niebo wzięty;) A zapomniałem jeszcze o tym, że fajnie by było gdyby dało się podmienić standardową aplikację "Otwarte aplikacje" na JbakTaskMan PL.
Chętnych zapraszam do współpracy i rozwijania projektu. Kontaktować ze mną można się przez PW, GG, lub po prostu w tym temacie.