Jak dobrze wszyscy wiedzą, Windows Phone od samego początku zadziwiał szybkością działania, zdecydowanie pod tym względem dorównywał mu tylko iOS i tego nikt nie może zaprzeczyć. Patrząc na specyfikacje modeli z WP7 mogłoby się wydawać, że topowe modele z Androidem powinny być znacznie lepsze, ale tak nie było i nie jest. Teraz do gry weszły znacznie lepsze specyfikacje w przypadku Windows Phone 8, znacznie ulepszony system, ale czy coś bardzo szybkiego może być jeszcze szybsze?
Oczywiście, a dowiecie się tego oglądając poniższy filmik prezentujący ponownie działanie dwóch mobilnych systemów: Windows Phone 7.5 po lewo (HTC Trophy a’ka Spark) oraz HTC Windows Phone 8X po prawo (z Apollo na pokładzie).
Jako posiadacz HTC Trophy jestem z lekka zszokowany, ale nie ma się czemu dziwić, że dwuletni telefon dostał lanie od najnowszej produkcji tajwańskiej marki. Szczególne wrażenie zrobiła na mnie oficjalna aplikacja Facebooka, na którą bądź, co bądź zdarzało mi się narzekać.
Cóż… Przyszła pora na wymianę sprzętu na coś z Windows Phone 8. Czy Was też czeka taka zmiana?
Źródło: windows-phone.pl