![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Off-Topic |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Portfolio czyli jak założyć ??? |
---|
![]() |
2 Jan 2010, o 23:57 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
![]() Ostatnio szperając po necie zauważyłem że dużo ludzi ma swoje portfolio. Patrzyłem też ile kosztuje wykonanie takiej strony to powiem że ceny od 200 w górę ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko niech mnie ktoś nakieruje co mi potrzeba prócz serwera i domeny ![]() To portfolio jest ciekawe ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 00:41 |
Made ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaraz, zaraz. O co Ty pytasz konkretnie?
|
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 01:05 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie o zlecenie wykonania strony.
|
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 01:18 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrianus931,
Chcesz to mogę ci coś po koleżeńsku podobnego zrobić ![]() |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 01:18 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Made, pawelooss, nie chodzi mi o zlecenie tylko jak wykonać samemu taką stronę czyli co mi potrzebne itd
|
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 01:19 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrianus931,
Notatnik, grafika i jedzieem. ![]() |
Last edited by patryk-88 on 3 Jan 2010, o 01:19, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 01:19 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podpowiem: znajomość HTML-a, CSS-a i PS-a.
![]() |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 01:28 |
Ryan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, jeszcze zapomniałeś o samo zaparciu że jak coś nie wyjdzie za pierwszym razen to się nie zrażać
![]() |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 11:54 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrianus931, Najpierw robisz Layout, czyli projekt graficzny. Potem Wycinasz odpowiednie elementy i kodujesz. Jak żądają za to 200 zł to chyba nie jest to aż takie proste, nie ?
Najpierw projekt, który taki względny kosztuje na pewno z 50zł + . Potem to już obcinanie i kodowanie jest tak razem zawarte to takie najtańsze też wyłapiesz za 100 zł . Dobra, ale jeśli chcesz sam zrobić, to rób projekt graficzny ! Bez tego ani rusz, bo sam to robisz i tutaj jest potrzebna twoja wyobraźnia ![]() Kodowanie można zrobić na samym HTML. PhotoShop'a nie musisz ściągać, można to zrobić w darmowym odpowiedniku, czyli w np. w GIMP. Obcinanie stosuje się tak, że kadrujesz pewnie części i potem kodujesz je dokąd mają przenosić itp. Przykład taki, że ten styl też się opiera na projekcie graficznym, a potem wycinaniu : - Wejdź na górę strony i naciśnij prawym na ikonkę FAQ. - Wokół pojawi ci się taka ramka tego FAQ'u, czyli obrazek zakodowany jako hiperłącze, które przenosi cię do FAQ'u ![]() To jest podstawa sukcesu w robieniu dobrego portfolia ![]() http://www.kurshtml.boo.pl/ Życzę powodzenia ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 13:08 |
Bzdury, Ja napisałem stronkę i podkładałem poszczególnie wszystko, dorzuciłem parę animacji we Flashu i szybciej wyszło niż zabawa w cięcie i kodowanie.
|
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 13:10 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Made, jeśli chciałby zrobić taką jak pokazał, to już przyda się profesjonalne wykonanie
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
3 Jan 2010, o 13:13 |
Ale profesjonalne, koleś poszedł na łatwiznę, powycinał ze stocków z sxc.hu, nawet ta kartka jest z sxc.hu, powklejał i przekodował tylko, żeby na kartce był tekst. Ale mi trudne.
@ A no przepraszam, galeria jest we Flashu +5 min roboty. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Off-Topic |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)