Cześć, ze względu na ostatnio odkopany na forum temat zagubionego systemu operacyjnego autorstwa adriana-93
Windows NOKIA stworzonego pod kątem "naprawy/serwisowania/moddingu" starszych Nokii, niestety
linki w temacie po kilkunastu latach się wywaliły, a pod oryginalnym tematem było trochę dramy, więc przychodzę do was z prośbą..,
Jeżeli ktoś posiada system lub ma do jego odnalezienia jakieś poszlaki, bardzo proszę o interakcje pod tym postem.
Tworząc temat miałem za uszami że poszukiwania powinny być zamknięte w temacie oryginalnym lecz myślę że mądrym będzie rozdzielenie poszukiwań od reszty rzeczy, myślałem też że po co te poszukiwania, skoro z oryginalnego tematu wywodzi się iż to zwykły Windows XP SP3, lecz być może były tam jakieś fajne bonusy typu własne tapety, ikony, być może nawet cały system wyglądał jak symbian na kompa ??
Tak czy siak, myślę że misja "archiwizacja Windowsa Nokii XP" zachowa się w złotym lore forum. Poza tym odkurzymy trochę zakurzony dział.
Oryginalny temat:
system-nokia-based-on-windows-xp-pro-sp3-vt2929.htm
[ Komentarz dodany przez: Wunder Wungiel: 6 stycznia 2022, o 15:10 ]
To był po prostu zwykły XP SP3, ale zmodyfikowany pod kątem użyteczności przy modowaniu Symbiana i S40. Miał out-of-box uwzględnionego Phoenixa, J.A.F., Nokia Cooker, PPM Editor itp. Wątpię, czy miał ikonki Symbiana itp. - on nie miał wyglądać jak Symbian, miał pomagać w modowaniu, tuningu i flashowaniu Symbian i S40