Witam . Chce wgrać nowe oprogramowanie (v10.10) . Niestety ,ale poprzez NSU dostępna jest aktualizacja takiej samej wersji (v09.42) ,więc pomyślałem o phoenix'ie . Gdy zainstaluje paczke z softem i wybieram firmware update wyskakuje mi takie coś .
Instalator znalazł zainstalowaną paczkę z softem w 2 miejscach. Usuń pliki softu z podanych lokalizacji (przy common będzie trzeba głębiej poszukać w podkatalogach - nie wiem, jak się będą nazywać - może Nokia, może Phoenix).
Musisz usunąć softy z wszystkich lokalizacji. Najlepiej przeszukaj sobie dysk C:/ pod kątem plików "*.mcusw", to będziesz wiedział gdzie jeszcze siedzi.
Odinstalowałem softy . Teraz ,gdy chce je zainstalować to mam znowu wskazać folder product/rm-303 czy tak jak automatycznie się wybiera do (datapackage) ?
No fakt ,ale gdy już załaduje pliki softu poprzez options to np. w product code lub sw version są puste okienka . Czy to oznacza ,że coś nie tak zrobiłem ? .
Niekoniecznie, omijaj Plus, Orange itp. od operatorów, bo będziesz miał brandowany soft ( śmieci od operatora itp.) Jeżeli masz czerwony model polecam Sakura Red a jeżeli niebieski Warrior Blue.
kurupt otrzymał za ten post 1 punkty reputacji od 1 użytkowników:
Mam czerwony model . A i jeszcze dwa pytanka ? . Tel ma być włączony ,bo na innych forach pisali ,że tak , a gdzie indziej nie . Drugie pytanie . Czy Variant Version coś daje ? .
Sprite3G wrote:Tel ma być włączony ,bo na innych forach pisali ,że tak , a gdzie indziej nie .
Tamci są jelenie i się nie znają Fon ma być włączony podpinasz pod kabel a phoenix robi resztę. Oczywiście przed procesem flashowania telefon się wyłaczy.
Nokia N8-00 Dark Grey | Nokia AD-54 + Sony Ericsson HPM-70 | Nokia CA-75U | Nokia CA-156 | Nokia CA-157 | Nokia MD-8
_NeedSpeed_ otrzymał za ten post 1 punkty reputacji od 1 użytkowników: