![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 14 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6500s] Problem po próbie wgrania softu. |
---|
![]() |
1 Nov 2010, o 20:42 |
camiles ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 20:48 |
Nozycoreki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
camiles wrote: Flashing started Creating product data items list Product data items list created Backup not required Flashing phone Initializing Scanning image files... Waiting for USB device... 1. Make sure USB cable, Battery and charger are removed from device. 2. Insert USB cable to device 3. Insert Battery to device 4. Insert Charger to device --- Press phone's power button! --- Loading secondary boot code: 14592 bytes Secondary boot loaded Loading update server code: 294144 bytes Update server loaded ERROR: Unable to detect device 0x8401F145. Check USB connection! ERROR: Failed to set phone to flashmode All operations completed Product flashing failed. O co tu biega???? Przetłumacz sobie to na polski . I wtedy bedziesz wiedział |
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 20:49 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
musisz w serwisie pod boxem ją postawić, w domu nie da rady.
|
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 20:50 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po każdej nie udanej próbie odłączaj od kabla, wyjmuj baterie ponownie ją włóż i podłącz pod kabel jeżeli nie pomoże to spróbuj wgrać softa v10.30
|
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 20:51 |
camiles, Google Tlumacz mowi tak :
Flashing rozpoczęte Tworzenie danych elementów listy produktów pozycje danych Lista produktów stworzony Backup nie jest wymagane Flashowanie telefonu Inicjowanie Skanowanie plików graficznych ... Czekam na urządzenie USB ... 1. Upewnij się, że kabel USB, baterie i ładowarka są usuwane z urządzenia. 2. Włóż kabel USB do urządzenia 3. Włóż baterię do urządzenia 4. Włóż urządzenie do ładowania --- Telefon Naciśnij przycisk zasilania! --- Trwa kod dodatkowego boot: 14592 bajtów Szkoła załadowany boot Ładowanie kodu serwera aktualizacji: 294144 bajtów Aktualizacja serwera załadowany BŁĄD: Nie można wykryć urządzenia 0x8401F145. Sprawdź połączenie USB! BŁĄD: Nie udało się ustawić telefon, aby flashmode Wszystkie operacje Produkt nie miga. |
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 20:55 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nozycoreki wrote: Tworzenie danych elementów listy produktów pozycje danych Lista produktów stworzony Nozycoreki wrote: --- Telefon Naciśnij przycisk zasilania! --- Nozycoreki wrote: Szkoła załadowany boot Nozycoreki wrote: Trwa kod dodatkowego boot: 14592 bajtów Nozycoreki wrote: Wszystkie operacje hahahaha Produkt nie miga. ![]() Brawo, korzystaj z Translatora ![]() Telefon nie wstanie po usb, wiele osób miała podobne logi i nikt nie napisał że mu się udało postawić bo sie mu nie udało. Tylko box został jak jest taki wynik z phoenixem |
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 20:58 |
nemo333, Tylko koledze przetlumaczylem . Inaczej bez boxa tego nie ruszy . Sam mialem taki problem kiedys nawet nie pamietam w jakim telefonie . Do komisu i w komisie postawili .
|
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 21:40 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Różnie bywa. W temacie o dead flashu są wypowiedzi ludzi, którym się udało USB postawić trupa. Wszystko zależy od konkretnej sytuacji. Popróbuj, a jak nie da rady, to w serwisie za 20zł zrobią.
|
Last edited by Obeebok on 1 Nov 2010, o 21:40, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 21:41 |
Obeebok, Ciezko bedzie za 20 zl . Z tego co ja pamietam mnie wtedy skasowali chlopaki ok 35 zl . Jezeli sie nie myle.
|
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 21:57 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tam nie mialem problemu z postawieniem swojej 6500S na dead phone.
![]() Padla mi po probie wrzucenia slangu z innego modelu.Tylko, aby logo bylo widac przy wlaczaniu, a pozniej bez ruchu ![]() A z ta niby definicja, zeby przy dead phone naciskac przycisk gdy program kaze, te 0,5 s do 1 s to jedna wielka bujda. ![]() |
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 22:04 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bombel201 wrote: A z ta niby definicja, zeby przy dead phone naciskac przycisk gdy program kaze, te 0,5 s do 1 s to jedna wielka bujda. ![]() Nie bujda, tylko trzeba jakoś zbootować telefon z programem. Można włącznikiem, baterią, kablem, ładowarką. |
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 22:04 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nozycoreki wrote: Obeebok, Ciezko bedzie za 20 zl . Z tego co ja pamietam mnie wtedy skasowali chlopaki ok 35 zl . Jezeli sie nie myle. Trzeba popytać po serwisach. Jak naprawiałem E50, to we Wrocławiu w jednym krzyknęli 35zł, a w innym 20zł. Jakbym poszedł w niedzielę na targ na Świebodzki, to pewnie za 10-15zł by wgrali. |
Last edited by Obeebok on 1 Nov 2010, o 22:05, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 22:14 |
Obeebok, Nie jestem z Wrocławia
![]() |
![]() |
![]() |
1 Nov 2010, o 22:59 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Nie bujda, tylko trzeba jakoś zbootować telefon z programem. Można włącznikiem, baterią, kablem, ładowarką. Tzn. zle sie wyrazilem.Chodzi mi o ten czas w jakim musi byc nacisniety przycisk power od 0.5 s do 1 s. ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 14 posts ] Previous topic | Next topic |
|