![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Akcesoria |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 13 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[C3-01] Problem połaczenia z pc |
---|
![]() |
17 Feb 2011, o 22:32 |
didzej87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam swieza nokie c3-01 i niemoge polaczyc jej z komputerem kabel jest napewno sprawny bo komputer wykrywa urzadzenie ale nieriozpoznje.. Sciagalem streowniki niby do kabla ze stronki nokii i nic.. potem sciągłem pc suit i to samo i na koniec ovi suite i caly czas to samo na komputerze ze nierozpoznawalne urzadzenie a na telefonie ze ladowarka nieobslugiwana. Aha na samym poczatku na telefonie wyswietlilo sie jaka operacja ma nastapic i wybralem multimedie... i sformatowalem tez telefon.. prawie caly dzien spedzilem na googlach w szukaniu problemu i caly czas to samo moze wy mi pomozecie:)
|
Last post |
![]() |
![]() |
17 Feb 2011, o 22:42 |
Remix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie było dostępnej opcji "pc suite" oprócz multimedia? Najłatwiej byłoby połączyć się za pomocą "pamięci masowej".
|
![]() |
![]() |
17 Feb 2011, o 22:47 |
Wiem teraz juz to ale chodzi o to ze juz mi sie nic niewyswietla w czasie polaczenia z pc tylko po okolo pol minuty wyskakuje ladowarka nieobslugiwana
|
![]() |
![]() |
17 Feb 2011, o 22:49 |
yhherror ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
didzej87, Próbowałeś podłączyć telefon bezpośrednio do usb na płycie głównej - z tyłu komputera?
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
17 Feb 2011, o 22:52 |
jest podlaczony to nie wina usb bo komputer wykrywa urzadzenie
|
![]() |
![]() |
17 Feb 2011, o 22:55 |
Remix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wykrywa, ale nie znaczy to, że gniazdo nie jest kopniete. Spróbuj podpiąć pod inny port.
|
![]() |
![]() |
17 Feb 2011, o 22:57 |
didzej87, To spróbuj wybrać ręcznie tryb i tu pokieruję cię trochę nie widząc ustawienia>łączność>usb> i ustaw masowa/pc suite. Oczywiście musisz najpierw podłączyć się pod usb.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
17 Feb 2011, o 23:41 |
te3z tak probowalem a port jest napewno dobry bo drukarka na nich caly czas dziala
[ Dodano: 17 lut 2011, o 22:41 ] A mam pytanie bo zastanawiam sie czy to niemoze byc wina kabla bo niewiem nawet co to jest za model i z jakiego telefonu wiem tylko ze napewno z nokii bo orginalny ale wejscie niby pasuje wiec pytanie czy moze byc to samo wejscie ale kabel nie ten chociaz watpie |
![]() |
![]() |
18 Feb 2011, o 09:32 |
didzej87, Wątpliwa sprawa z tym kablem. Strzelał bym raczej że fabrycznie miałeś uszkodzone wejście usb i raz po prostu zaskoczył. Masz gwarancję także proponuję się udać do serwisu.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
18 Feb 2011, o 11:52 |
z kablem napewno bo sprawdzalem na innym i to samo. Wczoraj go dopiero dostalem to tez sie nacieszylem;/
myslke ze to problem oprogramowania i w wymaganiach opro pisze o servis paku a ja go niemam ale programik i tak niby dziela a niesciagne servis bo mi sie system popierzy wiadomo dlaczego |
![]() |
![]() |
18 Feb 2011, o 13:06 |
didzej87, Tylko wiesz, że jak używasz phoenixa to teoretycznie, jeszcze raz mówię teoretycznie tracisz gwarancję. Aktualizacji raczej nie wykonasz, skoro telefon nie łączy się z komputerem. Raczej serwis pack nie ma tu też do gadania, bo w telefonie nie wyświetla się w ogóle tryb. Jak już mówiłem może być to problem oprogramowania jak i wejścia w telefonie.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
18 Feb 2011, o 16:04 |
Nieuzywam phoenixa chcialem tylko polaczyc sie z kapem w sprawie multimediow i to wszystko jak narazie niepotrzebne mi sa zadne aktualizacje... Mozliwe ze blad nokii sprawdze jeszcze na innym komputerze u kumpla i wtedy bede wiedzial
|
![]() |
![]() |
18 Feb 2011, o 16:05 |
didzej87, Phoenix jest programem do flashowania, jakbyś nie wiedział
![]() Pozdrawiam P.S: Jeśli u kolegi nie będzie działało, masz odpowiedź. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 13 posts ] Previous topic | Next topic |
|