![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 21 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Problem z drukarką Epson, drukuje przerywanymi kolorami. |
---|
![]() |
27 Jan 2010, o 16:10 |
bizzard12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Posiadam urządzenie wielofunkcyjne EPSON DX3800 i mam taki problem, otóż strasznie brzydko drukuje, czarny kolor jest zawsze przerywany białym, a np. niebieski robi się różowy ;x
To wina drukarki czy nieoryginalnych tuszy? a może coś jest zepsute? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 27 stycznia 2010, o 15:47 ] Nie mógłbyś opisywać tematów dokładniej? |
Last post |
![]() |
![]() |
27 Jan 2010, o 16:37 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bizzard12 wrote: To wina drukarki czy nieoryginalnych tuszy? Może wina leżeć po stronie takiego tuszu. Aktualnie masz taki w swoim urządzeniu? |
![]() |
![]() |
27 Jan 2010, o 16:53 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przeczyść głowice kartridży. Ja kupuję nieoryginalne tusze do swojego HP i jest gicik. Tylko jak dłużej postoi to się zasychają głowice, to tak jak mówię przeczyścić w ciepłej wodzie a jak nie to będziemy dalej radzić.
|
![]() |
![]() |
27 Jan 2010, o 23:13 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
stawiam że ci podróby ci dysze pozatykały.
Ja posiadam epsona i gdy miałem 3 podróby i 1 orginał chodziła ale nie pokazywała stanu tuszu(tych podrób) a jak ten jeden zamieniłem na podróbe drukarka zwariowała wywalały błędy że tusze wadliwe czy coś w tym stylu i już drukować nie mogłem. Teraz pozostaje mi praca na orginałach i na nich problemów nie mam. te podróby niby miały działać z moją drukarką(dx8450) |
![]() |
![]() |
28 Jan 2010, o 10:12 |
maciek164 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam EPSON STYlUS DX4450 i to jest wina tuszu.Tak jak mówi _NeedSpeed_, przemyj je i przynajmniej raz na tydzień wydrukuj coś banalnego np. obrazek żeby nie zaschły i będzie gites.
|
![]() |
![]() |
30 Jan 2010, o 12:07 |
Przemyć głowice czy tusz (?), jak to zrobić? XD
|
![]() |
![]() |
30 Jan 2010, o 12:11 |
głowice oczywiście u mnie tak było to tam gdzie brałem tusz (w salonie) to przemyli mi jakoś za darmo bo byłem ich klientem.
PS:tuszu nie ruszaj xd |
![]() |
![]() |
30 Jan 2010, o 12:22 |
Jak ją wyczyścić.
Dla przykładu, teraz drukowałem (wcześniej zrobiłem Test Dysz itp.) Taki obrazek: ![]() Wydrukowało tak: (skan) ![]() |
![]() |
![]() |
31 Jan 2010, o 12:21 |
Do czyszczenia głowicy najlepiej nadaje sie cykloheksanol - środek drogi ale znakomity w działaniu (również bardzo szkodliwy dla zdrowia, dlatego wskazane dobre rękawiczki - co najmniej winylowe). Przypuszczam, że czysty spirytus też mógłby się sprawdzić. Do czyszczenia można użyć zapałek z zawiniętą watą na końcu (jedna nasączona cykloheksanolem a druga sucha - do osuszania). Ważne, żeby nie pozostały żadne włoski z waty. Najpierw wyczyścić głowice i obszar wokół nich, a później, o ile istnieje taka możliwość, użyć pipety i zalać podstawy pod głowicami. Następnie pozwolić drukarce wyłączyć się czyli zabezpieczyć głowice na jakieś 30 min. Po tym czasie ponownie osuszyć obszar wokół.
To by było na tyle. EDIT: Zapomniałem jeszcze o gumkach czyszczących, które należy również bardzo dokładnie wyczyścić. Żródło http://www.overclock.pl/forum/viewtopic.php?id=2195 |
![]() |
![]() |
31 Jan 2010, o 12:44 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możesz też spróbować tego, aby drukarka sama się wyczyściła. Miałem drukarkę epsona (nie polecam ze względu na koszt tuszu
![]() P.S. Wydaje mi się, że chyba dużo mnie już w życiu spotkało ![]() |
![]() |
![]() |
31 Jan 2010, o 14:47 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wątpię żeby jakiekolwiek czyszczenia pomogły. Po prostu winą są nieoryginalne tusze lub nieodpowiedni papier. Podobno trzeba czasem kupować specjalny papier A4 do drukarki kolorowej
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
31 Jan 2010, o 14:51 |
adrian219, mi tam śmiga na takim z Tesco bez problemu
![]() |
![]() |
![]() |
31 Jan 2010, o 14:58 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
maciek164, no ale zależy jaką masz drukarkę i w ogóle...
Pozdro |
![]() |
![]() |
31 Jan 2010, o 15:25 |
adrian219, wielofunkcyjna DX 4450
|
![]() |
![]() |
31 Jan 2010, o 15:34 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian219 wrote: Podobno trzeba czasem kupować specjalny papier A4 do drukarki kolorowej A może frytki do tego? Ja jakoś jadę cały czas na nieoryginalnych (ActiveJet) i jakoś nic się nie dzieje. A papier to Speed 80 do wydruków czarno-białych i kopiowania. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 21 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)