![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Problem z dyskiem |
---|
![]() |
19 Feb 2014, o 22:12 |
ramzes234 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszystko działało ok. Wyłączyłem komputer i po ponownym uruchomieniu i wejściu w dysk wyskoczyło mi Plik lub katalog jest uszkodzony i nieczytelny. Zrestartowałem komputer jeszcze raz bo podczas włączania coś chciało się robić ale to anulowałem. Zaczęło się to robić. Robiło się to ze 3 godziny. Była jakaś lista w której w każdej linijce było napisane Poprawiono uszkodzone łącza w zagubionym łańcuchu, w klastrze i tu był jeszcze numer. Było tego ponad 1mln. Po zakończeniu tego z partycji 1tb zrobiła się 15gb z czego 7mb jest wolne a jak wejdę na ten dysk to jest pusty. W zarządzaniu dyskami w panelu sterowania ta partycja ma rozmiar taki jak wcześniej i jest napisane zdrowy. Da się jakoś wrócić do poprzedniego stanu? Albo chociaż odzyskać pliki?
|
Last post |
![]() |
![]() |
19 Feb 2014, o 22:13 |
Hans ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przywracanie systemu próbowałeś?
|
![]() |
![]() |
20 Feb 2014, o 11:37 |
Taa. Ale przywraca tylko dysk c.
[ Dodano: 20 lut 2014, o 10:37 ] Doradzi ktoś coś? |
![]() |
![]() |
20 Feb 2014, o 14:25 |
Navia -
|
Dopóki system się uruchamia można spróbować tym: http://www.programosy.pl/program,testdisk.html
Chodź to narzędzie działa nawet gdy system się nie uruchamia. Jedynie dysk należy podłączyć do innego komputera. Ja tym programem uratowałem dane z dysku który był widziany jako RAW . Trochę to trwało ale wszystkie dane uratowane . |
![]() |
![]() |
20 Feb 2014, o 17:36 |
Narazie coś mi się robi przez partition guru. Jak to nie pomoże to zrobię tym co podałeś.
|
![]() |
![]() |
20 Feb 2014, o 20:05 |
Navia -
|
ramzes234 wrote: Narazie coś mi się robi przez partition guru. Jak to nie pomoże to zrobię tym co podałeś. Powodzenia. |
![]() |
![]() |
20 Feb 2014, o 20:30 |
Żadnym programem nic nie wykrywa. Zmarnowałem tylko kilka godzin życia. Zrobiłem formata. Można zamknąć.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)