![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 11 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5230XM] Problem z flashowaniem |
---|
![]() |
3 Apr 2012, o 15:16 |
poczatkujacy80 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
na początku witam wszystkich. Mam do was pytanie odnośnie mojego telefonu Nokia 5230 , z simlockiem vodafone Irlandia, języka polskiego brak. Chciałem aby dziewczyna miała polskie menu. Czytając wasze artykuły z poradami zmieniłem poprzez NSS , PC na jeden z polskich 0585610 Euro3 . Poprzez NaviFirm ściągnąłem soft dopasowany pod PC. Uruchomiłem Phoenixa, telefon ładnie się z nim połączył. Załadowałem soft i rozpocząłem proces Flashowania. Na ekranie widać postęp ale w pewnym momencie wywala mi komunikat że soft w telefonie jest nowszy od tego pobranego. Nie wiem o co chodzi. Pomóżcie Software version V21.0.102 ja pobierałem kolejne z listy wyszukanej w Navi Firm Software version date 17-09-2010 Custom Version 21.0.102.300.03 Custom version date 03-11-2010 Languaga 01 Model 5230 Type RM-588 Latest update Not updated Zmieniałem już PC na inny i też ściągałem do niego soft poprzez NaviFirm i tez to samo było Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi i pomoc. |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Apr 2012, o 16:17 |
subra3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ściagni z navifirm wersję 51.0.2 Euro3 i telefon wstanie
|
![]() |
![]() |
4 Apr 2012, o 03:05 |
Dzięki za pomoc.
Pobrałem ten soft za pomocą NaviFirm. Zaczęło instalować i już nie wywalało komunikatu o nowszym sofcie w telefonie ale pojawił się inny problem. Mianowicie w okolicy 24% wywaliło okienko z 6 punktami odnośnie braku połączenia przez USB, wyjmij baterię i włóż ponownie i takie tam. Teraz już jest telefon uwalony bez możliwości włączenia. Próbowałem robić Dead Phone Flashing i jest identyczna sprawa. Dochodzi do 24 % i to samo okienko wywala. Kabel raczej sprawny do tej pory nic się z im nie działo. Zaczynam się poddawać. Macie jakieś sugestie? Idę w kimono. Za 3 godziny muszę wstać. |
![]() |
![]() |
4 Apr 2012, o 11:10 |
Siwiak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A stery? Telefon się włącza? spróbuj phoenixem ściągnij od nas ze strony paczkę z softem, wybierz inny PC i spróbuj.
|
![]() |
![]() |
4 Apr 2012, o 11:48 |
Więc tak,
przespałem się bo nie miałem weny do myślenia i od rana wszedłem jeszcze raz na forum. Tym razem zacząłem kopać w wątkach i znalazłem to co drodzy koledzy potrzebowałem a wy opisujecie. Mianowicie okazuje się, że to normalne z tym okienkiem i komunikatami. Wystarczy wyjąć baterie, klik OK i kolejna próba. Zrobiłem jeszcze jedną rzecz. Mimo, że moja bateria była naładowana na full to podłączyłem ładowarkę. Wszystko w Dead phon flashing poszło za drugim razem. Nie wiem, może bateria już stara ,trochę ma zawirowania napięcia i gryzło się wszystko. Teraz jest OK. Polskie menu wgrane. Bardzo dziękuję koledze subra3 trafnie mi podpowiedziałeś jaki soft wrzucić, skąd wiedziałeś ? ![]() Moja kobitka wymyśliła sobie teraz żeby simlocka wywalić. Znacie jakis sposób na to? Jakiś program generujący kod albo program? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
4 Apr 2012, o 11:54 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
poczatkujacy80 wrote: Moja kobitka wymyśliła sobie teraz żeby simlocka wywalić. Tylko serwisZnacie jakis sposób na to? Jakiś program generujący kod albo program? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
4 Apr 2012, o 12:03 |
![]() |
![]() |
4 Apr 2012, o 12:32 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
poczatkujacy80 wrote: nemo, co takiego serwis ma że oni mogą to zrobić a spece z forum nie? box któy potrafi usunąć simlockaMożesz kupić, koszt? kilka stówek |
![]() |
![]() |
4 Apr 2012, o 12:55 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Albo kod operatorski.
Koszt? koło 150 xd |
![]() |
![]() |
4 Apr 2012, o 16:37 |
Który box do tego? Sorki ale nie mam juz czasu szukać bo wychodzę ale ciekawosć mnie już żrera. Dysponuję jakas gotówką. Może i kupię, zwłaszcza że może się zwrócić z racji tego że na pewno znalazłoby się kilka osób na usunięcie simlocka. Czy ten box to pod jakies modele telefonów? np, pod Nokie itp.
Koledzy dziękuję wam za każde odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
8 Apr 2012, o 10:15 |
subra3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kolego Box jest bardzo drogi i nie opłaca ci się kupować lepiej ściągniesz sim-locka w serwisie albo przez internet.
Skąd wiedziałem jaki soft masz pobrać napisałeś że masz rm-588 i wersja softa 21.0.102 |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 11 posts ] Previous topic | Next topic |
|