![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 6 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[3120c] Problem z internetem w aplikacjach |
---|
![]() |
24 Sep 2009, o 19:33 |
Vinnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cześć!
Wczoraj dostałem z salonu Plusa nowy telefon Nokia 3120 Classic. Od razu skonfigurowałem przez główną stronę Plusa mój internet. Była wgrana aplikacja Opera Mini. Ściągnąłem także Skype'a Lite i GGPlus(a też Mobilne Gadu-Gadu). W żadnej z aplikacji nie działa mi internet. Albo nie loguje, albo nie wchodzi na daną stronę. Próbowałem na wiele sposobów, jeżeli chodzi o ustawienia internetowe - WAP, Internet, Konfiguracja Plus i inne możliwości. Na nic. Dodam, że internet Nokii("Wpisz adres") działa, jednak jedynie w aplikacjach nie funkcjonuje. Nie wiem dlaczego, wszystko powinno być cacy, jednak nie jest. Proszę o pomoc, telefon używam głównie do internetu, a więc liczę na szybką odpowiedź! Pozdrawiam! Vinnie |
Last post |
![]() |
24 Sep 2009, o 19:42 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vinnie wrote: Nie wiem dlaczego Dlatego, że operatorzy często głupio wysyłają jedynie konfigurację internetu, a nie punktu dostępu. A do działania aplikacji potrzebne są obie rzeczy. Przejrzyj, ewentualnie wpisz punkt dostępu ręcznie: http://nokiahacking.pl/konfiguracja-int ... -vt933.htm |
![]() |
24 Sep 2009, o 19:44 |
Tomi1134 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a jeśli punkt dostępu jest ok
to winny prawdopodobnie jest "dostęp aplikacji" ![]() |
![]() |
24 Sep 2009, o 19:46 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aha - w 3110c po ustawieniu konfiguracji trzeba było jeszcze wybrać opcję "Uaktywnij domyślne w aplikacjach".
|
![]() |
25 Sep 2009, o 01:39 |
michero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Paweloos, a nie jest tak, że jak operator wysyła konfigurację internetową to od razu tworzą się punkty dostępu?
Vinnie, może masz nieaktywny gprs. W plusie uaktywnia się go kodem *101*11*02# i 'zadzwoń'. Myślę, że to pomoże:) |
![]() |
25 Sep 2009, o 14:34 |
Vinnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie skonfigurowałem prawidłowo internetu przez "Konfiguracja", grzebałem tylko w "Internet -> Ustawienia". Już działa.
Quote: Przejrzyj, ewentualnie wpisz punkt dostępu ręcznie: http://nokiahacking.pl/ko...i-mms-vt933.htm Dzięki! Pomogło ![]() Pozdrawiam, temat do zamknięcia. Vinnie |
Top |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 6 posts ] Previous topic | Next topic |
|