![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 16 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[3110c] problem z nokią 3110c , nie chce się włączyć |
---|
![]() |
17 Aug 2009, o 18:27 |
adamzawady ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem, zdjąłem dzisiaj simlocka w komisie z mojej nokii 3110c. Pytałem się kolesia czy będzie to bezpieczne zdejmowanie simlocka, powiedział że tak, że nic sie nie będzie działo z komórką po zdjęciu simlocka. Jednak jak przyjechałem do domu, włożyłem sim orange (wcześniej plus), komórka odpaliła spokojnie i zacząłem usuwać kontakty z listy kontaktów, może po 2 minutach działania, komórka się zawiesiła i wyłączyła. I nie daje się włączyć, zero odzewu ... myslałem ze może bateria padła, jednak jak podłączam kabel nic sie nie świeci ... ![]() ehhh nie obwiniam od razu komisu bo to nie jest koniecznie ich wina, ale jakoś dziwnie to wszystko wyszło. Aha przed zdjęciem simlocka włączałem komórke bez kart sim i działała normalnie, bawiłem się nią około 10 minut i nic się nie działo. z góry dzięki za odp i pomoc pozdrawiam Adam |
Last post |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 18:31 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
trochu dziwne to. Może spróbuj ją postawić na dead, a jeśli problem będzie się pojawiał nadal to idź do komisu z reklamacją
![]() P.S. Ależ się chłopie opisał ![]() |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 18:35 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pamiętasz jaki miałeś soft? Jeśli niżej niż 06.60, to by wyjaśniało kilka rzeczy.
Ale piszesz, że dopiero dziś to wystąpiło, więc może to jakiś uboczny skutek zdejmowania smoka. adamzawady wrote: Czy moge w ogole się domagać aby sprawdzili oni co się stało z komórką? Ależ oczywiście. Zwłaszcza, jeśli masz jakiś paragon, to najbardziej zobowiązuje. adamzawady wrote: Bo gwarancję straciłem w momencie zdjęcia simlocka .... Niekoniecznie, niektórzy ludzie z forów oddawali komórki do serwisu Nokii, a w przypadku decyzji odmownej straszyli rzecznikiem praw konsumenta. Działało ponoć. |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 18:43 |
soft był na bank powyżej 07
paragonu żadnego nie dostałem ... co oznacza postawić komórkę na dead ?? ![]() |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 18:51 |
minac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 20:37 |
maciek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiesz jaką metodą zdejmowali ? Testpoint czy zdalnie ?
|
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 21:00 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Według mnie to przypadek losu się stał że akurat po zdjęciu simlocka musiało ci się coś stać z telefonem ale jednak na to wszystko wynika. Mam kolejne pytanie bo to może mieć coś wspólnego - Czy kontakty kasowałeś z telefonu czy z karty Sim ?
Pozdrawiam PS: Może uda cpi się uratować tak jak koledzy wyżej napisali Dead USB . Podali ci link na górze ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 21:05 |
adrian wrote: Według mnie to przypadek losu się stał że akurat po zdjęciu simlocka musiało ci się coś stać z telefonem ale jednak na to wszystko wynika. Mam kolejne pytanie bo to może mieć coś wspólnego - Czy kontakty kasowałeś z telefonu czy z karty Sim ? Pozdrawiam PS: Może uda cpi się uratować tak jak koledzy wyżej napisali Dead USB . Podali ci link na górze ![]() Pozdrawiam Nie przypadek, ściąganie przez TP w wieeelu przypadkach ubija fona, nie jeden raz miałem z tym do czynienia ![]() |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 21:23 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Nie przypadek, ściąganie przez TP w wieeelu przypadkach ubija fona, nie jeden raz miałem z tym do czynienia tak, bo serwisant (ten co zdejmuje locka) nie przystawi z pośpiechu lub braku profesionalnego sprzętu(mikroskopu) np. nie w to miejsce igłę od tp i telefon ubity, tylko raczej od razu by był ubity![]() |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 21:26 |
adrianku wrote: Quote: Nie przypadek, ściąganie przez TP w wieeelu przypadkach ubija fona, nie jeden raz miałem z tym do czynienia tak, bo serwisant (ten co zdejmuje locka) nie przystawi z pośpiechu lub braku profesionalnego sprzętu(mikroskopu) np. nie w to miejsce igłę od tp i telefon ubity, tylko raczej od razu by był ubity![]() Niee, przeważnie dzieje się to w czasie do tygodnia. |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 21:36 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
maciekbronkz wrote: Niee, przeważnie dzieje się to w czasie do tygodnia. swoją drogą ciekawi mnie jakim to cudem się dzieje jeśli do tygodnia od ściągnięcia locka |
![]() |
![]() |
17 Aug 2009, o 23:58 |
Quote: Nie wiesz jaką metodą zdejmowali ? Testpoint czy zdalnie ? hmmm nie znam się na tym, koleś mówił coś o jakimś box'ie i o serwerze nokii który jest włączony do 15tej ... Quote: Czy kontakty kasowałeś z telefonu czy z karty Sim ? nie jestem pewny ale wydaje mi sie że z karty Sim W ogóle dzięki za te rady i zainteresowanie, nie sądziłem że będzie taki odzew w mojej sprawie ![]() [ Komentarz dodany przez: boczek: 2009-08-18, 09:09 ] Napisz zakończenie (ew. ciąg dalszy) tej sprawy ![]() [ Dodano: 2009-08-18, 16:00 ] Quote: [ Komentarz dodany przez: boczek: 2009-08-18, 09:09 ] Napisz zakończenie (ew. ciąg dalszy) tej sprawy ![]() byłem dzisiaj w komisie i bez problemu wzięli ją i powiedzieli że sprawdzą o co chodzi. Kazali przyjść za 1,5 godziny, jednak po tym czasie dowiedziałem się że męczą się mocno z komórką i muszę przyjść jutro po południu... Ciekawe czy jutro będą chcieli ode mnie kasę za naprawę ... |
![]() |
![]() |
18 Aug 2009, o 16:02 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adamzawady wrote: Ciekawe czy jutro będą chcieli ode mnie kasę za naprawę ... Krótko z nimi. "Przed zdjęciem sima działało, po zdjęciu się zje*ało." ![]() |
![]() |
![]() |
18 Aug 2009, o 18:01 |
ZiomalMarcin wrote: adamzawady wrote: Ciekawe czy jutro będą chcieli ode mnie kasę za naprawę ... Krótko z nimi. "Przed zdjęciem sima działało, po zdjęciu się zje*ało." ![]() Jeżeli nie ma paragonu to nic im nie może zrobić ![]() |
![]() |
![]() |
18 Aug 2009, o 19:57 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
maciekbronkz wrote: Niee, przeważnie dzieje się to w czasie do tygodnia. Mojej mamie tak ubili 2310 jak sciągali oszołomy smoka. ![]() Czyli niech posłucha się mojej niezawodnej rady: spróbuj go postawić na dead USB ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 16 posts ] Previous topic | Next topic |
|