Witam!!!!
Na allegro kupiłem tydzień temu używany telefon Nokia E66 z jakiegoś lombardu bodajże, mam na nią wszystkie papiery faktura z vat i.t.p.,niestety bez gwarancji i był 24 godziny na jego zwrot.
Telefon dotarł do mnie szybko miał mieć simlock Orange, bo był z sieci Orange.
Ku mojemu zdziwieniu po włożeniu do niego abomentowej karty SIM Orange telefon uruchamiał ok, ale po uruchomieniu ok prosiło ok o kod PIN,który podałem zatwierdziło,ale dalej telefon nie miał zasiegu i wskakiwał co jakiś czas napis REJESTRACJA KARTY SIM NIE POWIODŁA SIĘ!!!! Wszystko działało ok,ale nie da z telefonu nigdzie zadzwonić, brak zasięgu.
I tak też przy kartach innych operatorów dzieje. Udałem wtedy do serwisu GSM, żeby zdjęli mi TEGO SIMLOCKA i wgrali do niego najnowszy soft niebrandowany. Jednak pan w serwisie wziął kasę za te usługi bodajże 80 zł.Powiedział,że to wszystko ok zrobił i zabrałem do domu telefon. W domu okazało, że dalej po tych czynnościach jest to samo co było tylko jest najnowszy soft niebrandowany. IMEI telefonu pokazuje ok i zgadza z tym na obudowie. Soft też jest.
Postanowiłem wziąć sprawę w swoje ręce przełożyłem do tego telefonu inną płytę główną z innego telefonu E66 i wszystko działa ok,czyli złącze SIM jest ok i jest coś z płytą główną tego zakupionego telefonu, ale co................?
Karty SIM nie działają tylko na tej płycie głównej tego zakupionego telefonu.IMEI tego zakupionego telefonu:
[cenzura] ;która nie działa po zdjęciu SIMLOCKA i wgraniu nowego softa. Ustawienia fabryczne przywrócenie nie pomaga.
Proszę pilnie o pomoc, bo już i tak z 200 zł. władowałem w ten telefon a nie mogę nigdzie dzwonić. Da coś w tej sprawie zrobić.....................bo szlak mnie trafi;
[ Komentarz dodany przez: emberdo: 22 maja 2016, o 18:36 ]
Nie podawaj IMEI w internecie.