![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 4 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N95] Problem z taśmą slider'a lub softem |
---|
![]() |
3 Sep 2013, o 00:58 |
ChaYim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Pewien czas temu siadła mi N95. Starałem się postawić ją na nogi za pomocą Nokia PC Suite i Phoenix'a jednak nie dało rady. Po kilku wieczorach mordęgi zrezygnowałem i odłożyłem telefon do szuflady z myślą "będę się męczył kiedy indziej". Dzisiaj postanowiłem spróbować na nowo lecz rezultat był ten sam PC Suite nie 'widzi' podłączonego telefonu a phoenix wywala błędy. Opiszę może co dzieje się z telefonem: Gdy włączam tel. klawisze na sliderze (zielona/czerwona słuchawka itd.) zaczynają się świecić i gasną po 2-3 sek. Wyświetlacz od czasu do czasu zostaje podświetlony na krócej niż sekundę. Nie odkryłem żadnego ustawienia slidera przy którym 'łapałoby' podświetlenie wyświetlacza. Telefon został już przeze mnie rozkręcony i przeczyszczony (z naciskiem na styki). Nie muszę chyba dodawać, że wszystko robiłem delikatnie i również wszystko prawidłowo podłączyłem. Odkryłem jednak, że gdy dać chwilę eNce po włączeniu, odtwarza się typowy dla noki dźwięk powitalny. W tym czasie wyświetlacz jest ciemny jak noc ale po chwili pojawia się ekran główny. Niby nic się nie dzieje, telefon działa... Ale przecież wtedy bym nie pisał ![]() Otóż nadal nie ma podświetlenia wyświetlacza a z klawiszy działają tylko "góra" "prawo" "lewo" i klawiatura numeryczna. Co więcej - i co mnie zdziwiło - to co jest wyświetlane, jest wyświetlane do góry nogami... Dodam, że taśma slider'a jest w stanie b.d, była wymieniana przed 'awarią' jednak nie była to taśma oryginalna. Po wymianie telefon działał bez zarzutów, dopiero po 3-4 miesiącach nastąpiła awaria, o której mowa. Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być? |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Sep 2013, o 06:08 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
taśma. chińczyki tak mają że często gęsto nie przeżywają nawet złożenia fona
![]() |
![]() |
![]() |
3 Sep 2013, o 16:20 |
ChaYim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Telefon działał bez zarzutów po wymianie taśmy. Nie był rozbierany a nawet dużo używany (był jako telefon zapasowy - siadła bateria w jednym, przesiadałem się na N95)...
|
![]() |
![]() |
3 Sep 2013, o 20:28 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No i co z tego? Działał dziś, nie działa jutro bo chińska taśma pada.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 4 posts ] Previous topic | Next topic |
|