![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 9 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E6-00] Problem z wgraniem nowszego oprogramowania |
---|
![]() |
5 Jan 2016, o 17:45 |
UnitraUL1211N ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Mam nokię E6-00 z wgranym oprogramowaniem Symbian Belle. Chcę wgrać do niej najnowszą wersję Belle Refresh. Niestety mam product code brandowany (orange) i do tego pc nie ma aktualizacji belle refresh. Chciałem zmienić pc Phoenixem, ale wyskakują mi błędy tak jak na obrazku:
![]() Próbowałem NSS ale program nie wykrywa mi telefonu. Mam zainstalowane najnowsze Nokia Connectivity Cable Driver. Próbowałem na dwóch komputerkach z różnym systemem i tak samo na obydwu. Nie wiem co dalej z tym poczynić. |
Last post |
![]() |
![]() |
5 Jan 2016, o 17:58 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tego Product Code nie zmienisz w Belle, ale jeśli masz ściągnięty soft od odpowiedniego PC, to możesz go wgrywać.
|
![]() |
![]() |
5 Jan 2016, o 18:43 |
Mam pobrany Belle Refresh, ale z innym PC niż ten w telefonie. Nie pogryzie się to?
|
![]() |
![]() |
5 Jan 2016, o 18:45 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie
|
![]() |
![]() |
6 Jan 2016, o 15:23 |
Witam. Pojawia się problem przy flashowaniu. W trybie Refurbrish zarówno na włączonym telefonie, jak i w trybie dead Phoenix wywala błąd gdy próbuje wykasować pamięć telefonu "Product data erased failed". Sterowniczki ok, Nokia PC suite i inne gady powyłączane, phoenix najnowszy. Czy ten telefon nie jest jakby zablokowany? Może jakiegoś patcha czy coś trzeba wgrać żeby poszło? Tak to wygląda.
![]() |
![]() |
![]() |
6 Jan 2016, o 16:02 |
Jaka masz wersje phoenixa?
|
![]() |
![]() |
6 Jan 2016, o 17:47 |
Phoenix 2012.50.001.49220
Spróbuję starszą wersją. [ Dodano: 6 sty 2016, o 16:47 ] Dziwne. Zainstalowałem starszą wersję Phoenixa i bezproblemowo poszło w trybie Refubrish. Wszystko się zainstalowało pomyślnie, Telefon działa w porządku, ale.... nie widzę żadnej różnicy pomiędzy Belle a Belle Refresh. Miał być inny wygląd odtw. muzycznego - to samo, miało być więcej widżetów - nie ma, miała być opcja Restart - też nie ma. Jedynie co to aplikacje zniknęły te co miały zniknąć. Zrobiłem Hard reset po instalacji, ale nic nie dało. Dziwne. Po wpisaniu *#0000# niby jest wszystko ok, Belle Refresh, wersja opro też jest prawidłowa. Dziwne |
![]() |
![]() |
6 Jan 2016, o 21:03 |
A jesteś pewien że czytałeś Changelog dla oficjalnej a nie jakiegoś customa?
|
![]() |
![]() |
19 Feb 2016, o 20:37 |
Pora rozwiać wszelkie wątpliwości. Czyli tak. Oficjalna wzmianka o nowym stylu odtwarzacza nie jest dla E6-00 (Belle Refresh dla E6-00 nie posiada tej modyfikacji). Tak więc czym różni się Belle od Belle Refresh dla E6-00 - nie wiadomo. Soft który wgrałem działa poprawnie czyli wszystko jest w porządku. Zmiany o których pisałem pojawiają się w Belle Refresh, ale dla modelu N8 (i innych). Aplikacje zniknęły bo zrobiłem hard reset. Czyli wszystko wytłumaczone i wszystko działa. Co do modelu N8 to mam inny problem, ale to w innym temacie. Dzięki wszystkim za pomoc. Można zamknąć
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 9 posts ] Previous topic | Next topic |
|