[E52] Problem z wgraniem oprogramowania.

Wbudowane oprogramowanie, problemy z softem, flashowanie.

Post by Homieboy » 6 Jul 2016, o 09:47

Witam. Flashując telefon w trybie Death USB pojawia mi się problem na etapie ,,Doing factorysets'' Wyskakuje błąd, który nie chce ustąpić, podłączam telefon na nowo, wzbudzam go i od nowa.

Oto błąd z okienka:

Flashing finalization failed. Do you like to retry the finalizing?

HRESULT 0x84210029 (-2078212055)

Firmware: Firmware update finalizing failed. Error 0x8400A814 - DTL Messaging: Data send failed. DTL Back-End error code = 0x8400A4AD. Could not send data to the driver, reason: 0x8400440E. Common USB DCM: Connection to device lost, check that the cable is properly plugged and the device's power is on.Extended driver error info: (null).

????????????????????????e
Homieboy Male
10%
 
Offline
 
Telefon: Nokia X2-02
Operator: Orange
Age: 20
Location: Międzyrzec Podlaski

Joined: 15 May 2015
Online: 3h 50m 1s
Posts: 13Topics: 5
Reputation point: 0
    Windows 10 Chrome

Post by adam111 » 27 kwi 2009, o 00:00

BoTs RoX! :D
adam111 Mężczyzna
Oddajcie mi cześć!
50%

Avatar użytkownika
 
Online
 
Telefon: Nokia 3110c
Soft: v. 05.50
Operator: -----

Joined: 30 mar 2009
Online:
Posts:    •  Topics:  
    Ubuntu  Firefox

Post by Navia » 6 Jul 2016, o 12:15

Czy zanim wziąłeś się za wyrywanie FW telefon normalnie działał ? Czemu postanowiłeś wgrać FW ? Może HR by wystarczył? Jakie miałeś FW zanim zacząłeś wgrywać i jakie obecnie chcesz wgrać FW.
Nic nie wiem ale się wypowiem.
Philips Fisio -> Nokia 3310 -> 3510i -> 6100 -> 7200 -> 6230 ->6300 -> 6500 -> 6300 -> E51 -> E52 -> E72 -> E52 / E72 -> E72 -> E6-00
http://www.bez-kabli.pl/ Internet bez kabla
http://forum-laptopy.info.pl/ Problem z laptopem?
http://www.my-navia.pl Problem z nawigacją?
http://chomikuj.pl/G.o.o.g.l.e Chomik
Navia Male
Friend

User avatar
 
Offline
 
Telefon: Nokia E6-00
Operator: T-Mobile

Joined: 24 Apr 2012
Online: 10d 12h 30m 31s
Posts: 702Topics: 32
Reputation point: 138
    Windows 7 Firefox

Post by Homieboy » 6 Jul 2016, o 12:35

Telefon nie działał normalnie, włączał się do napisu Nokia i na tym pozostawał, resetował się i ponownie napis Nokia. Postanowiłem je wgrać, by postawić telefon. Nie wiem, jakie było poprzednie, ale wiem, że chciałem grać 091.003
Homieboy Male
10%
 
Offline
 
Telefon: Nokia X2-02
Operator: Orange
Age: 20
Location: Międzyrzec Podlaski

Joined: 15 May 2015
Online: 3h 50m 1s
Posts: 13Topics: 5
Reputation point: 0
    Windows 10 Chrome

Post by nemo333 » 6 Jul 2016, o 14:48

Połóż go w ciepłym miejscu, np wylot wiatraka z laptopa, coś takiego i zobacz czy odpali po 10-15 minutach. Jeśli tak to znaczy że wystąpiły zimne luty na płycie głównej
Image
nemo333 Male
fb.com/nemowaKK
Sponsor

User avatar
 
Offline
 
Telefon: BlackBerry Curve 9320
Operator: ----------

Joined: 26 Jun 2009
Online: 433d 10h 24m 55s
Posts: 8943Topics: 96
Reputation point: 6395
    Windows 8.1 Chrome

Post by Homieboy » 8 Jul 2016, o 11:56

Nie podziałało. Macie jeszcze jakieś pomysły?
Homieboy Male
10%
 
Offline
 
Telefon: Nokia X2-02
Operator: Orange
Age: 20
Location: Międzyrzec Podlaski

Joined: 15 May 2015
Online: 3h 50m 1s
Posts: 13Topics: 5
Reputation point: 0
    Windows 7 Chrome

Post by nemo333 » 8 Jul 2016, o 17:31

Wymień płytę główną
Image
nemo333 Male
fb.com/nemowaKK
Sponsor

User avatar
 
Offline
 
Telefon: BlackBerry Curve 9320
Operator: ----------

Joined: 26 Jun 2009
Online: 433d 10h 24m 55s
Posts: 8943Topics: 96
Reputation point: 6395
    Windows 8.1 Chrome


Return to [S60] Firmware

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests