![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Akcesoria |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 8 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N97] Problem z zestawem słuchawkowym w Nokii N97 |
---|
![]() |
8 Oct 2012, o 21:15 |
KornelskY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam do was pytanie , mianowicie do telefonu (N97 mini) używam słuchawek Marshalla Mayor'a.
Wszystko fajnie póki miałem działający adapter kątowy(ang. the 3.5MM unprotected two-way standart plug) . Adapter rozwalony - lament . Chodziłem po wszelkiej maści sklepach - nadaremne . Hurtownie - efekt podobny . Napisałem do osoby , od której kupiłem słuchawki , jednak ta poinformowała mnie ,że samego adaptera kupić nie można . Załamany nie wiedząc co mam zrobić próbowałem wszystkiego (Przejścia z innych słuchawek itd.) . Na końcu został mi mikrofon Manty (coś jak pilot do których podłącza się zwykłe słuchawki z jednym jackiem) i nagle cud ! Działa , pięknie . Zapyta ktoś dlaczego idę tak na około , zamiast bez adaptera włożyć . Otóż bez tego włącza się opcja kabel TV i jest przeraźliwe buczenie . Jeżeli nacisnę mikrofon który jest wbudowany w słuchawkach buczenie mocno przycicha , muzyka pięknie gra . Z mikrofonem manty dźwięk był równie dobry co z adapterem (jedyna wada brak posługiwania się mikrofonem wbudowanym we słuchawkach) . Dziś z kolegą posiadającym N95 poruszyliśmy sprawę wyżej i postanowiliśmy jak u niego ii u niego działa A tylko dlatego ,że przy włożeniu Jacka pokazuję mu się okno z wybieraniem rodzaju urządzenia . U mnie czegoś takiego nie ma . I mam do was pytanie : Co mam zrobić / kupić aby działało to normalnie . Za wszelką pomoc z góry dzięki. [ Komentarz dodany przez: sieman0: 9 października 2012, o 08:59 ] Proszę o edycję nazwy tematu tak, aby mówiła więcej o problemie. Do czasu poprawek przez autora proszę nie odpowiadać w temacie." /Zedytowane |
Last edited by KornelskY on 9 Oct 2012, o 17:05, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
8 Oct 2012, o 21:22 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wejdź w Ustawienia -> Ogólne -> Akcesoria i tam zobacz czy masz Kabel TV jako akcesorium domyślne. Jak tak to ustaw Zestaw Słuchawkowy jako domyślny, ew Słuchawki i spróbuj czy będzie grać.
Jak nie to będziesz musiał użyć przejściówki w takim stylu -> przerobka-sluchawek-jack-3-5-4-piny-na-3-piny-dzialaja-na-komputerze-mp3-vt24847.htm#p478615 Ale wtedy tracisz mikrofon i pilot który jest na słuchawkach. Jak masz to wrzuć foto przejściówki i wtyczki w słuchawkach, pomyśli się coś może co da się zrobić jak te opcje nie zadziałają ![]() |
![]() |
![]() |
8 Oct 2012, o 21:31 |
nemo333,
próbowałem już tego . Domyśle robiłem na różne : Zestaw słuchawkowy , Słuchawki . Wybiera automatycznie Wyjście TV*. A co do przejściówki , to już taką widziałem i kupuję chociaż do testu . |
![]() |
![]() |
9 Oct 2012, o 09:03 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A gdybyś kupił pilot Nokii AD-54? Wydaje mi się, że twój problem by minął ponieważ ma w sobie wbudowany czuły mikrofon, klawisze multimedialne a co najważniejsze złącze słuchawek 3,5". Szukając po aukcjach allegro można dostać go od 5 złotych do 20 a jak trafisz jeszcze na aukcję to całkiem po taniości.
*Jeżeli źle doradzam to tylko przez to, że nie zrozumiałem chaotycznie napisanego wątku. |
![]() |
![]() |
9 Oct 2012, o 12:02 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sieman0 wrote: złącze słuchawek 3,5" Tak wielkiego złącza nie widziałem jeszcze. Wydaje mi się, że złącze jest 3,5mm. ![]() sieman0 wrote: [ Komentarz dodany przez: sieman0: 9 października 2012, o 08:59 ] Do czasu poprawek przez autora proszę nie odpowiadać w temacie." sieman0 wrote: [Dzisiaj, o 9:03] A gdybyś kupił pilot Nokii AD-54? Wydaje mi się, że twój problem by minął ponieważ ma w sobie wbudowany czuły mikrofon, klawisze multimedialne a co najważniejsze złącze słuchawek 3,5". Szukając po aukcjach allegro można dostać go od 5 złotych do 20 a jak trafisz jeszcze na aukcję to całkiem po taniości. *Jeżeli źle doradzam to tylko przez to, że nie zrozumiałem chaotycznie napisanego wątku. Jesteś trochę niekonsekwentny ![]() |
![]() |
![]() |
9 Oct 2012, o 17:10 |
HitFan,
Edytowałem , proszę o dalsze udzielanie się w wątku . sieman0, Pilot jest pewnym rozwiązaniem i pewnie będzie brany pod uwagę . Jednak potrzebowałbym czegoś mniejszego , ponieważ sam kabel od słuchawek jest dość długi . |
![]() |
![]() |
9 Oct 2012, o 22:48 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to podwiń go trochę i powinno być w porządku. Gdyby dla mnie zależało na słuchawkach to nie szukał bym pilotów/przejściówek i czego tam jeszcze tylko kupił bym słuchaweczki Nokia Monster lub standardy czyli WH-205 lub WH-701.
HitFan, nie skasowałem upomnienia i stąd te lekkie zamieszanie. |
![]() |
![]() |
9 Oct 2012, o 22:58 |
A ja nie czytając nowych wiadomości pogłówkowałem , przemyślałem parę spraw i doszedłem do wniosku co było nie tak.
![]() " Jeżeli nacisnę mikrofon który jest wbudowany w słuchawkach buczenie mocno przycicha " . To dość mocno mi pomogło . Kliknąłem to i naciskając to dalej włożyłem jacka . Pokazało się okienko i mogłem wybierać . Wszystko działa . Dzięki za pomoc . Ja delikatnie owinąłem ten mikrofon tak ,aby przytrzymywał guzik ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 8 posts ] Previous topic | Next topic |
|