Kończy mi się umowa 21 maja 2010r. z Orange ( Nie polecam, wziąłem na 3 lata i muszę czekać do końca umowy, a nie na doładowania tak jak jest w innych sieciach ), ale do rzeczy. Potrzebuje telefonu, którym będę mógł się zadowolić na następne 2-3 lata. Myślę o czymś poważniejszym, czyli Symbian OS. Biorę pod uwagę jedynie Nokie. Teraz szczegóły :
a) Umowa :
Za dwa miesiące ( Niby dużo czasu, ale wiadomo jak to jest ) będę brał umowę w mix ( Plus GSM lub Play Mobile ). Telefon nie musi być za złotówkę, może kosztować więcej, ale max 200-250 zł ( Chociaż to i tak się wszystko pozmienia ). Może być teraz droższy, bo pewnie później stanieje.
b) Funkcjonalność telefonu i ogólnie :
Kręcą mnie dotykowce. Według mnie Nokia produkuje naprawdę świetne modele z tej serii. Specjalizacja telefonu mnie nie obchodzi, bo mi wymagania to nawet 5200, 3110 spełniają. Chodzi o to żeby był fajny

Moje propozycje :
Mnie po prostu przyciąga Nokia 5800XM. Tak mi się podoba, że bez zastanowienia bym ją brał, ale nie chcę robić pochopnych decyzji. 5530 też fajna, ale już gorsza. A ze zwykłych to się zastanawiam nad jakąś z serii E.
A wasze propozycje dla mnie ?

Pozdrawiam
adrian219