![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Kącik Eksperta » Box & Service |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Prośba o pomoc przy ściąganiu SIM-Locków przez Fenix Key. |
---|
![]() |
27 Oct 2012, o 12:46 |
opik555 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam zakupiłem sobie nowego fenixa , i chciałbym sciagnąc simlocka z noki 5800XM zdalnie , przy pomocy team viewer , czy dałby mi ktos instrukcje jak to zrobić , kto mi pomoze ma dwa darmowe simlocki z platformy bb5 , z góry dziękuję i pozdrawiam
|
Last post |
![]() |
![]() |
27 Oct 2012, o 13:00 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli dobrze kojarzę to 5800 wszystkie były SL3. Więc musisz odczytać HASH, potem albo wysłać do firmy która liczy kody z HASH (koszt ok 30-50 zł, zależy jaką ilość będziesz robił i jaka firma) i wpisujesz kod do SIMLocka do fona. Ja robiłem w ten sposób z C5, całość kosztowała 50 zł.
Chyba że masz wybitnie mocny komputer z procesorem AMD i mocną grafiką to możesz przeliczyć to w domu. Liczenie (zależnie od mocy komputera) trwa nawet koło tygodnia i wtedy komputer jest tak obciążony że nic nie można innego na nim zrobić - serwisy kupują specjalnie do tego celu osobny komputer i na nim liczą. [ Dodano: 27 października 2012, o 13:00 ] Chociaż... Są też wersje SL2 ale to loteria na którą trafisz. Zaraz poszukam coś na ten temat więcej i napiszę. |
![]() |
![]() |
27 Oct 2012, o 13:26 |
Dzięki , ale potrzebna mi jest instrukcja jak zdalnie za pomocą fenix keya i team viewera mogę komuś ściągnąc simlock z bb5 , bo wiem ze sie tak da bo widziałem to na włąsne oczy , gość instalował na moim kompie fenixa , usb over network i team viewer , kto mi da taką isntrukcje , daje 4 darmowe simlocki z noki bb5 , z góry dzięki
|
![]() |
![]() |
27 Oct 2012, o 13:29 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To tego to nie testowałem i nie wiem jak to się robi
![]() |
![]() |
![]() |
27 Oct 2012, o 13:30 |
reszte dam rade ale on wpisywał jakieś jakby ip w usb over network
|
![]() |
![]() |
4 Nov 2012, o 14:23 |
CookieMen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Potrzebujesz
![]() Hamachi i jakaś sieć TeamViewer USB over Network Tworzysz sieć hamachi, dołączasz na zdalnym, usb over network wgrywasz u siebie i na zdalnym, a używanie tego jest opisanie tu: http://www.usb-over-network.com/usb-over-network.html [ Dodano: 4 lis 2012, o 13:18 ] Poradnik, jak użyć pendriva, ale z fenixem pewnie podobnie robi się: http://www.usb-over-network.com/usbnet- ... &width=592 ip w cliencie usb over network to twoje ip hamachi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2012, o 14:56 |
matishl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2012, o 15:15 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
matishl, Team Viewer od zawsze jest darmowy...
|
![]() |
![]() |
5 Nov 2012, o 22:03 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TeamViewer i jazda. Czekam na darmowego Un-locka z E52
![]() |
![]() |
![]() |
5 Nov 2012, o 22:43 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sieman0, po 3 latach to i tak nie zrobi wrażenia. Nie te czasy
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Kącik Eksperta » Box & Service |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)