![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Off-Topic |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 19 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Pryszcze - jak sobie z nimi radzić? |
---|
![]() |
4 Mar 2010, o 17:14 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Jak zapewne wiecie, wszyscy dojrzewamy - każdy inaczej, lecz większość z was na pewno spotkała się z pryszczami na twarzy ![]() Ja mam takich dość sporo (choć wiele, wiele gorszych przypadków widziałem, więc totalnie źle nei jest ). Stosujecie coś na nie? Problem higieny mogę odrzucić na pierwszym miejscu - to pewnie sprawa hormonów;p HELP!:D (pisane nieładnie i nieskładnie ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 17:17 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To chyba samo z wiekiem musi przejść. Ale mimo to ja też poszukuję sposobu na tą "dolegliwość".
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 17:31 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cynk lub beta karoten w postaci tabletek. Choć te drugie bardziej na kolor skóry, ale tak czy inaczej pomaga i na syfy
![]() Jest też cała masa kremów, toników i innych żeli, ale wiadomo, nie u każdego działa tak samo ![]() |
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 17:55 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tego nie rozumię. Znajomi korzystali z toników, maści itd i teraz dalej mają ten problem a ja? Woda + mydło nic więcej i już nic nie mam. Co do ich wyciskania to najlepiej robić to gdy już pojawi się biała kropka, potem smarujemy spirytusem kosmetycznym i po sprawie. Ja tak robiłem zawsze
![]() |
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 18:00 |
ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko pamiętajcie, że bez przemycia spirytusem bardzo łatwo możecie sobie roznieść na cała twarz.
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 20:53 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W okresie dojrzewania walka z pryszczami się nie opłaca.
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 21:47 |
lore3ek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja myje mydłem
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 21:53 |
espresso ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mi pomaga żel isotrexin u mnie w aptece mała tubka 30g kosztuje 36zł tyle że bierze się jej bardzo mało ale jest na recepte(musiałem czekać 2 miesiące w kolejce do dermatologa).maść tormentiol jest dość skuteczna i jest bez recepty,a kosztuje coś ponad 5zł.Na oczyszczanie skóry to jakiś łagodny tonik żeby zbyt mocno nie wysuszał skóry.lub mydło siarkowe (takie żółte i dziwnie pachnie
![]() |
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 22:25 |
minac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Filip, po przemyciu skóry spirytusem tworzysz środowisko jałowe(zabijasz pożyteczne i negatywne bakterie) co jest tylko dodatkową pożywką dla twoich krostek które mając wolne pole do popisu walą ile wlezie.
Ja chodziłem do dermatologa.Smarowałem(było ok)brałem piguły(było ok)przestałem(jest jak przed wizytą u dermatologa)więc dałem sobie na luz ![]() |
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 22:33 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja miałem na nosie miesiąc taką diodę i na początku to olałem, potem smarowałem jakąś maścią, potem jakieś dwie mniejsze diodki się pojawiły, aż w końcu znikło.
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 22:57 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To ja polecę...
Krem Sudocrem <- bardzo dobry jeżeli chodzi o różne wypryski, etc nastepnie jakaś maseczka (np z avonu z takimi granulkami) i masz pryszcze z głowy, no chyba że jesteś uczulony na coś np jak ja na czekolade. Pod żadnym pozorem nie wyciskaj pryszczy!!! Ja wyciskałem i teraz mam plamy po nich (słabo widoczne) i w ogóle nadal mam ich sporo ale mniej niż kiedyś. Zażywaj również witaminę A. |
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 23:07 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adam wrote: plamy po nich A takowe znikną?:D Mam ich już tyle, że .... W takim razie jak mam się niby ogolić?:) |
![]() |
![]() |
5 Mar 2010, o 02:10 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adam wrote: Sudocrem jest dobry na wszystko. adam wrote: mam plamy po nich to nie plamy tylko blizny kupcie sobie jakiś tonik i przemywajcie twarz rano i wieczorem. do mycia twarzy nie używać zwykłego mydła tylko specialny środek, może być coś od SVR albo specjalne mydło z wyciągiem z drzewa herbacianego(ostro szczypie w oczy) i nie dzielić się z nikim ręcznikiem!! dobrze jest jeszcze zasięgnąć porady u dermatologa |
![]() |
![]() |
5 Mar 2010, o 13:34 |
rademenes06 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dobrze umyć twarz mydłem i dopiero używać toniki czy jakieś kremy
ja używam toniku Davercin i mam mniej tych syfów |
![]() |
![]() |
5 Mar 2010, o 14:12 |
ktos99.9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mój brat ma i to dużo
![]() ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 19 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Off-Topic |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)