![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Windows Mobile » Pomoc Techniczna » [WIN] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 23 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[520] Przeniesienie SMS z Lumia 520 |
---|
![]() |
8 Apr 2016, o 12:05 |
Navia -
|
Dostałem telefon Lumia 520 z zbitym dotykiem. Osoba która go mi dała chce aby wyjąć i wydrukować SMS zapisane w telefonie. Da się to jakoś zrobić?
|
Last post |
![]() |
![]() |
8 Apr 2016, o 21:30 |
puszekkk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez działającego dotyku nie potwierdzisz Project my Screen, ani nie wejdziesz w aplikację od SMS więc wątpię że coś pójdzie bez dotyku.
|
![]() |
![]() |
8 Apr 2016, o 22:16 |
Navia -
|
Myślałem że jest coś w rodzaju MyMobiler za pomocą którego łączę się z nawigacją na Windows Mobile i tam z poziomu komputera przy niedziałającym dotyku można grzebać.
A jak już naprawię dotyk to co z tymi SMS można coś zrobić? Chodzi mi o wydrukowanie. |
![]() |
![]() |
9 Apr 2016, o 08:20 |
Screenshoty lub kombinowanie z plikami Prześlij moje dane (chyba tak to nazywało) i wyciąganie SMS z plików import/export.
|
![]() |
![]() |
9 Apr 2016, o 10:03 |
Navia -
|
Ok. Jak naprawię dotyk będę próbował.
Dzięki. |
![]() |
![]() |
11 Apr 2016, o 21:05 |
notonlypierogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli było konto Microsoft, do którego osoba używająca zna e-mail i hasło, możesz sie zalogować na stronę i tam poszukać, czy są sms-y. Gdybym miał komputer, sprawdziłbym to, ale obecnie nie mam. Prawdopodobnie w środę będę miał, więc mogę to dla Ciebie sprawdzić.
|
![]() |
![]() |
13 Apr 2016, o 16:51 |
Navia -
|
notonlypierogi wrote: Jeżeli było konto Microsoft, Konta na 99% nie było (używała osoba mało zaawansowana jeśli chodzi o takie sprawy) ale jak dostanę dotyk sprawdzę.[ Dodano: 13 kwi 2016, o 16:51 ] Więc tak. Dotyk już mam i zamontowałem. Widzę że jakieś konto tam było założone lecz zapomnieli hasła i nie można się zalogować. Telefon ma jeszcze WP 8.0 i nie mogę się połączyć z aplikacją aby wyświetlał mi zawartość na ekranie komputera. Czy gdybym zrobił aktualizację do 8.1 to wszystko mi zginie? Jak usunąć obecne konto z telefonu i zrobić nowe aby zrobić synchronizację SMS i na nowym koncie się zalogować przez komputer. Szkoda że nie ma opcji ,,Przekaż dalej,, bo zaznaczył bym co chciał i wysłał na komórkę która normalnie działa z Nokia Suite . |
Last edited by Navia on 13 Apr 2016, o 16:52, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
13 Apr 2016, o 21:48 |
Po aktualizacji do 8.1 nic nie zniknie, aplikacja Wyświetl mój ekran od Microsoftu u mnie na 8.1 GDR2 @ 640LTE działała prawidłowo.
Niestety, mój laptop, jak się okazało, będzie najszybciej w piątek. Jeżeli jutro dorwę się do jakiegoś kompa to zaloguję się na swoje konto MS i sprawdzę czy moge pobrać SMSy. Hasło jakoś tam się przywróci, adres e-mail jest najważniejszy a ten można znaleźć w ustawienia<konta. |
![]() |
![]() |
13 Apr 2016, o 22:07 |
Navia -
|
Hasło będzie sporym problemem bo nie pamiętają hasła do maila na którym to konto było zrobione. Zrobiłem około 300 zrzutów ekranowym telefonem i wrzuciłem na kompa. Skoro aktualizacja nie usunie czegoś to jak najlepiej go z aktualizować ? Przez WIFI czy do kompa podłączyć. Telefon jest z T-Mobile i jak się włącza ma logo. Chciałbym mieć czysty soft ale zbyt nie wiem który pobrać.
|
![]() |
![]() |
14 Apr 2016, o 09:56 |
Zaktualizuj ustawienia>aktualizacje to nic nie stracisz, WDRT wymazuje zawartość telefonu. Hasło można przywrócić, myślę, że jakoś się uda.
|
![]() |
![]() |
14 Apr 2016, o 15:42 |
Po tym wszystkim, jeżeli będziesz chciał wrzucić soft bez brandu, musisz pobrać ffu i sflashować bodajże programem thor2.exe który jest w folderze WDRT po jego instalacji (jezeli jest inaczej to mnie poprawcie).
|
![]() |
![]() |
14 Apr 2016, o 18:57 |
A no tak, jak chcesz oryginalny soft bez brandu to musisz znaleźć go na wiadomo jakim forum, i flashować programem który udostępniłem tutaj w dziale poradniki oidp (wp internals?). Chyba tym będzie najlepiej- prostu w obsłudze a i przy okazji możesz mi skriny zapodać to bym w końcu jakiś tut zrobił do tego programu
![]() |
![]() |
![]() |
14 Apr 2016, o 19:31 |
Navia -
|
Z aktualizowałem oprogramowanie poprzez WIFI. Pobrało , zainstalowało działa. Logo T-Mobile pokazuje się tylko przy uruchamianiu. Nie ma w sofcie żadnych pi***ol od T-Mobile i myślę że tak mogło by zostać.
Telefon nie widział mi karty pamięci. Dopiero jak zrobiłem mu HR zaczął widzieć kartę. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak jest z odbieraniem MMS na tym telefonie. Musze mieć aktywną transmisję danych (Internet) . Obecnie w Nokia E72 nie mam APN i bez niego pobiera mi MMS. Czy tu będzie tak samo? |
![]() |
![]() |
15 Apr 2016, o 08:53 |
U mnie tylko z włączona transmisją pobiera mms. Mam punkt dostępu skonfigurowany.
|
![]() |
![]() |
15 Apr 2016, o 10:07 |
Navia -
|
notonlypierogi wrote: U mnie tylko z włączona transmisją pobiera mms No i to mi się nie podoba. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 23 posts ] Previous topic | Next topic |
|