Zaczynam realizować projekt, który w pewnym sensie zaczął nasz genialny programista ndt. Mianowicie chodzi tutaj o najnowszą wersje PPMod'a, gdzie mamy możliwość podmieniania czcionke w Formacie FONT ( Stare modele DCT3/4 ). Istnieją modyfikacje na starsze Nokię, ale czcionka jest zbyt mała, żeby można było by ją wsadzić do Nokii 128x160. Dlaczego kieruje prośbę do was ? Chodzi o to, że nie mam testerów, którzy mogli by przetestować moje aktualne prace trwające nad projektem. Pod spodem trochę więcej informacji :
Czego oczekuje od osoby ? :
- - Telefonu Nokia z wyświetlaczem Nokia 128x160 ( Modele takie jak : 3110c, 5200, 3500, i inne ) z wgranym najnowszych oprogramowaniem ( Najlepiej przez NSU ).
- Możliwość podłączenia telefonu do komputera ( Kabel USB lub POP-PORT )
- Umiejętność wgrywania pliku PPM przez wybrany program ( Phoenix/JAF )
- Umiejętność robienia screen'ów
I niczego więcej !
Jak ma wyglądać zgłoszenie ? :
- Nick :
Model telefonu :
Soft :
Godziny w jakie przesiadujesz w weekend'y :
Ile możesz poświęcić czasu na testy :
Nr. Gadu-Gadu :
Zaczynam już od dzisiaj ! W tym temacie będę pokazywał linki do plików ppm, w których będą zawarte moje prace związane z FONT'ami. Trzeba będzie robić screeny, ze zmianami zawartymi w czcionce. Zwykle będę mówił co się powinno zmienić, ale czasem będę musiał liczyć na waszą spostrzegawczość
![;]](http://nokiahacking.pl/images/smilies/yeah2.gif)

Temat służy do zgłaszania się, a także do dyskusji związanej z projektem.
Pozdrawiam
adrian219
Aktualnie !
Wpis z : 19 Lutego 2010r. 18:35
Zauważyłem, że jak wyciągam czcionkę z ppmoda i potem ponownie ją wkładam ( bez żadnej modyfikacji ) to program nie przypisuje mu danych : Default height i char, a przed wpakowaniem ( Czyli zamianą było widać tam dane ). Gdy weźmiemy taką czcionkę zobaczyć w VieverFONT to nic się nie pokazuje. Chcę powiedzieć, że patrzyłem jak na razie na podchunku 000F/0200 w Nokii 5200.
Wpis z : 19 Lutego 2010r. 20:38
Poprzedni wpis został wyjaśniony przez ndt i za to serdecznie dziękujemy !
Podmiana czcionek działa, teraz zostało nam odkrycie które chunki odpowiadają za poszczególne rzeczy w telefonie. Na razie już mamy :
0013/0080 - Menu, meno's card, Gry, Kolekcja
000F/0200 - Zabl. kl., Aparat, Aplikacje, 932MB, 0,0kB, 379kB
000F/0080 - 19:58, 19:59
000F/0040 - Nie ma karty SIM, Pt 19-02-2010, 1, Anuluj
Lista dzięki ndt.
Niedługo będzie test tych chunków

Wpis z : 20 Lutego 2010r. 12:09
Nowy subchunk odkryty !
001F/0080 - wybieranie nr. telefonu
0010/0020 - kalkulator ( Liczby znaki itp. )