![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje Symbian^3 |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 18 posts ] Go to page 1, 2 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Przyśpieszenie telefonu i mniejsze zużycie baterii |
---|
![]() |
16 Oct 2014, o 06:59 |
puszekkk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ponieważ wielu użytkowników się skarży na duże zużycie energii w telefonach z systemem Nokia Belle, wgr33 postanowił zrobić mod który może pomóc. Oczywiście jest to wersja testowa, może ulegać zmianie. Wszystkie inne wersje i poprawki będę zamieszczał w tym poście. Telefon na tym modzie działa stabilnie a bateria wytrzymuje w chwili obecnej 2-3dni przy dość intensywnym użytkowaniu.
Jest to wersja instalacyjna, po zainstalowaniu należy zrestartować telefon. Odinstalowanie z poziomu menadżera instalacji. DOWNLOAD |
Last edited by puszekkk on 9 Apr 2015, o 15:15, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
16 Oct 2014, o 07:07 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wrzuć na jakiś cywilizowany serw bo toto nawet nie chce się wczytać
![]() |
![]() |
![]() |
16 Oct 2014, o 07:26 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na jakiej zasadzie działa ta modyfikacja?
|
![]() |
![]() |
16 Oct 2014, o 11:03 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
HitFan wrote: Na jakiej zasadzie działa ta modyfikacja? +1 Czekam na odpowiedź, aż z ciekawości zainstaluję. |
![]() |
![]() |
16 Oct 2014, o 12:54 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie jakiś backdoor. Pozdro.
|
![]() |
![]() |
16 Oct 2014, o 15:10 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zainstalowałem, zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() |
![]() |
![]() |
16 Oct 2014, o 16:02 |
puszekkk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z mobileos.pl to jest
|
![]() |
![]() |
16 Oct 2014, o 22:05 |
notonlypierogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
puszekkk wrote: Z mobileos.pl to jest Brawo.... Nie pamiętam, aby wgr33 dał pozwolenie na dalsze udostępnianie... Oj brzydko, brzydko. Swoją drpgą zainstalowałem jakiś miesiąc temu i fakt, jest trochę lepiej. Trochę- piszę, bo zauważyłem, że ładuję co ok. 30h z dłuugo włączoną muzyką (ok. 6,5h muzyki), pk. 2h internetu i bawienie się ogólne. Przyśpieszenie? Nawet na N500 która ma zadychy, lagi itd widać różnicę. [ Dodano: 16 paź 2014, o 22:05 ] PS. Piszę co ile ładuję, bo wcześniej ładowałem po 24-26h. |
![]() |
![]() |
16 Oct 2014, o 23:02 |
W środku jest tylko jeden plik 10283344.cre, z tego co wygooglowałem to odpowiada za próg wykorzystania procesora, dość popularna "modyfikacja".
Bawiłem się kiedyś w TweakS modułem od tego pliku i jakoś wybitnie dużej poprawy nie ma w codziennym użytku. Albo C5 jest tak dobrze zoptymalizowana pod względem podzespołów i systemu albo to nic nie daje a odczuwalne efekty to placebo ![]() Wgrajcie sobie, zobaczycie jak będzie. Systemu nie ma szans uwalić na 100%. |
![]() |
![]() |
17 Oct 2014, o 19:49 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
notonlypierogi wrote: Nie pamiętam, aby wgr33 dał pozwolenie na dalsze udostępnianie... Oj brzydko, brzydko. Symbian jest OpenSource, więc takie gadanie można o kant kuli rozbić. ![]() |
![]() |
![]() |
17 Oct 2014, o 20:10 |
Zapewne to plik, który zmienia maksymalne użycie procesora... To tłumaczy, chociaż lepiej samemu sobie to zmienić...
|
![]() |
![]() |
11 Mar 2015, o 22:21 |
Wyrzuć ten archaiczny telefon do śmietnika i kup coś cywilizowanego, jedyny sposób na poprawe działania starego szrotu.
|
![]() |
![]() |
11 Mar 2015, o 22:41 |
marek35 wrote: działa to przyspieszenie.? bo nie wiem czy na swojej nokii mam się w to bawić. ![]() A jaka Nokia? Czasem lepiej pobróbować ustawić odpowiednio użycie procesora w TweakS'ie. |
![]() |
![]() |
11 Mar 2015, o 22:44 |
Przecież to nic nie daje
![]() |
![]() |
![]() |
11 Mar 2015, o 23:37 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 18 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje Symbian^3 |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)