Witam Mam pytanie... O co chodzi z tymi pakietami? Na stronach pisze że dostęp jest nielimitowany i że transfer jest 150 mb lub 500 kompletnie tego nie rozumiem. To w końcu jest nielimitowany czy nie?:/ Może mi ktoś to wytłumaczyć?
Z góry dzięki
Historia moich telefonów: Nokia 3310 > Nokia 6210 > Nokia 6310 > Nokia 6020 > Sony Ericsson K550i > Nokia 6280 > Nokia N73 ME > Nokia 5230
Jeśli uważasz, że zasłużyłem... Kliknij na zielony plusik
Polecam czytanie regulaminów, tam zawsze wszystko jest. Ale też miałem pytać jak z tą prędkością wygląda. Ale jak Adam napisał, że różnicy wielkiej nie ma to pewnie tak jest:)
Nie, to nie tak. Prędkość internetu po przekroczeniu pakietu zwalnia bardzo mocno, i nawet 3G nie da Ci większej prędkości. To jest ograniczenie nałożone przez operatora. Dodam że nawet NH długo się wczytuje.
Powiem krótko. Zakup takich pakietów jest opłacalny, tylko wtedy gdy korzystasz z mobilnego internetu codziennie. Internet zwalnia mi zawsze jakoś tydzień przed końcem miesiąca, więc nie jest źle. Dodam, że korzystam z pakietu od ery, i tam jest 100mb a nie jak tutaj 150 i 500. Myślę że te 150 wystarczy na cały miesiąc.
[ Dodano: 27 maja 2011, o 22:25 ] Tak się składa, że dziś przekroczyłem pakiet. Prędkość ładowania stron nie przekracza 25kb/s, a średnio prędkość wynosi ona jakieś 6kb/s. W sieci 3G, 3.5G strony wczytuja się błyskawicznie.