![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Sprawy Forum » Ogłoszenia & Propozycje |
Previous topic | Next topic Page 3 of 3 [ 42 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Uwaga] Rebranding forum! [Prima Aprilis] |
---|
![]() |
3 Apr 2014, o 22:17 |
hubert123454 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, ja mogę dołączyć do ekipy, w miarę się znam na akdku, moją x8 mam już 3 lata więc mam jakieś pojęcie o androidzie.
Tyle że tworzenie działów androida dla każdej marki smartfonów z osobna może być czasochłonne. |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 22:22 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hubert123454 wrote: ja mogę dołączyć do ekipy Co to znaczy? Po prostu, jeśli chcesz, to zacznij coś wrzucać. Acz myślę, że nie ma co się profilować ogólnie na Andku, bo tu zawsze będziemy z tyłu, tylko skupić się na contencie, który może być unikatowy, np. wszystko odnośnie Nokii X. hubert123454 wrote: Tyle że tworzenie działów androida dla każdej marki smartfonów z osobna może być czasochłonne. Ja przy tworzeniu działów staram się kierować metodą: zasiej trawę, patrz, gdzie ludzie wydepczą i tam wybuduj chodnik. Więc jeśli jakaś kategoria stanie się bardzo aktywna, to naturalnie wystąpi konieczność jakiejś zmiany. Nic na siłę. |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 22:35 |
Hans ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Coś co mogłoby napędzić forum to rom do X z "brandigiem" (animacja startowa, tapeta itd.) nokiahacking.
Tylko tak jak mówiłem to nie jest zabawa z wrzuceniem paru grafik, czcionki itp, a dużo więcej pracy. |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 22:50 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hubert123454 wrote: moją x8 mam już 3 lata więc mam jakieś pojęcie o androidzie. aha aha aha, mów mi dalej takie bzduryHans wrote: Coś co mogłoby napędzić forum to rom do X z "brandigiem" (animacja startowa, tapeta itd.) nokiahacking. Tak, można zrobić coś jak na XDA, pierdyliard ROMów gdzie zmienione dwie ikonki i dorzucone 50 aplikacji z marketu ale to nie ma żadnego sensu. Tylko tak jak mówiłem to nie jest zabawa z wrzuceniem paru grafik, czcionki itp, a dużo więcej pracy. Żeby zrobić coś sensownie to trzeba bardzo dobrze weryfikować rynek, szukać kogoś kto się zna na programowaniu Androida i kupił X w celu moddowania. Najlepiej żeby było to kilka osób, jak już zacznie się coś sensownego to np jakiś konkurs czy coś jak to było w czasie świetności patchy S40/S60 z drobnymi nagrodami coby zachęcić ludzi do tworzenia i publikowania czegoś specjalnego dla nas. Mam nadzieje że X będzie u nas na tyle popularna że będę w stanie w tym lub przyszłym momencie kupić (już pocieszają mnie aukcje za 400 zł) i po kupnie mogę zacząć testować mody, tłumaczyć poradniki i tworzyć jakieś mniejsze mody w miarę możliwości. Ale to trzeba teraz się ogarnąć, zrobić plan działania żeby nie było sytuacji że działać będziemy w momencie jak już wszystkie fora Androidowe będą miały rozwinięte dość znacznie działy dla Xki ![]() |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 22:54 |
nemo333 wrote: po kupnie mogę zacząć testować mody, tłumaczyć poradniki i tworzyć jakieś mniejsze mody w miarę możliwości. A potem znowu coś Ci odwali i zaczniesz bez powodu usuwać wszystkie swoje tematy z tutorialami i patchami, a ja będę musiał przejmować je na własność, co by połowa forum nie wygasła. (・へ・) |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 23:00 |
nemo333 wrote: Tak, można zrobić coś jak na XDA, pierdyliard ROMów gdzie zmienione dwie ikonki i dorzucone 50 aplikacji z marketu ale to nie ma żadnego sensu. Źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o to, żeby zrobić praktycznie czysty rom z tapetą NH, ale "pełnowartościowy" rom, a branding to po prostu dodatek, żeby ludzie dowiedzieli się o forum. |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 23:23 |
Grot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Faktycznie macie rację. Jednak (może źle się wyraziłem) nie miałem na myśli przejścia na profil Androida (AndroidHacking
![]() Choć przyznam, że pierwsze kroki z Androidem (dość późno) rozpocząłem właśnie tutaj, a mam konto i na ipmarcie i na forum.android.com.pl, jednak tu pomoc jest udzielana jakoś tak najlepiej, lubię tutejszy klimat i może rzeczywiście lepiej go nie psuć ![]() |
![]() |
![]() |
4 Apr 2014, o 00:47 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: A potem znowu coś Ci odwali i zaczniesz bez powodu usuwać wszystkie swoje tematy z tutorialami i patchami, a ja będę musiał przejmować je na własność, co by połowa forum nie wygasła. (・へ・) No, przejąłeś najbardziej śmieciowe tematy, akurat te na których mi najmniej zależało ![]() Hans wrote: Źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o to, żeby zrobić praktycznie czysty rom z tapetą NH, ale "pełnowartościowy" rom, a branding to po prostu dodatek, żeby ludzie dowiedzieli się o forum. No zrozumiałem o co chodzi ale tak zapobiegawczo dopisałem coby nie robić drugiego XDA tutaj tylko selekcjonować najlepsze ROMy, bez bugów, nadające się do normalnego użytkowania. Grot wrote: Faktycznie macie rację. Jednak (może źle się wyraziłem) nie miałem na myśli przejścia na profil Androida (AndroidHacking Przecież nigdy nie zdarzyła się sytuacja że pozbyto się jakiegokolwiek działu w którym ktoś napisał chociaż jeden temat ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Apr 2014, o 15:32 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Grot wrote: Choć przyznam, że pierwsze kroki z Androidem (dość późno) rozpocząłem właśnie tutaj, a mam konto i na ipmarcie i na forum.android.com.pl, jednak tu pomoc jest udzielana jakoś tak najlepiej, lubię tutejszy klimat i może rzeczywiście lepiej go nie psuć ![]() Tutaj jest coś czego tam nie ma czyli miła atmosfera |
![]() |
![]() |
4 Apr 2014, o 15:52 |
Zajebi**a atmosfera, szczególnie jak się hejtują o auto albo komórkę
![]() |
![]() |
![]() |
4 Apr 2014, o 19:30 |
wook wrote: Tutaj jest coś czego tam nie ma czyli miła atmosfera To najlepsza opinia, którą jako admin mogę usłyszeć. ![]() |
![]() |
![]() |
4 Apr 2014, o 23:45 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ważne że w działach gdzie szukasz pomocy otrzymasz ją, przekazaną poprawnie i bez takiego wypisywania jakby od niechcenia
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3 Page 3 of 3 [ 42 posts ] Previous topic | Next topic |
|