Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
Napisz tutaj, jeśli tylko czegoś szukasz lub masz inną prośbę!
Forum rules Jeżeli poszukujesz jakiejś rzeczy: Załóż nowy temat, z listy rozwijalnej wybierz kategorię poszukiwanej rzeczy, w tytule tematu napisz jej dokładną nazwę, a w treści tematu opisz jej szczegóły.
Jeżeli realizujesz prośbę o daną rzecz: Nie zamieszczaj linku do znalezionego pliku bezpośrednio w temacie z prośbą, tylko wrzuć go najpierw do osobnego tematu w odpowiednim dziale Downloadu.
No, ale brałem na niego płatny klucz licencyjny i nie chcę go wywalać.
[ Dodano: 10 kwi 2012, o 13:45 ] A jeśli zna się ukryty docelowy folder z wykonywalną aplikacją, która jest zainstalowana na telefonie, to będzie można to wkleić?
Chodzi mi o takie coś: W aplikacji extSIS luknąłem sobie w pliki pliku sis, i zobaczyłem, że w tej aplikacji podane są foldery, gdzie jest wybrany plik. I w tym moje pytanie, bo ja zainstalowałem ponownie to demo i teraz ten plik wykonywalny tej aplikacji jest mniej więcej w: !:\sys\bin\RemoteS60pro_0x20010B46.exe i teraz pytanie, gdybym wypakował plik wykonywalny z aplikacji niepodpisanej, ale pełnej, i wrzuciłbym go jako !:\sys\bin\RemoteS60pro_0x20010B46.exe to mogłoby to coś dać ?
Bo bez haka prawdopodobnie musiałbym zrobić tak: stworzyłbym folder !:\sys\bin, i do niego wrzucił bym tą aplikację, potem przeniósłbym ten folder na kartę pamięci w telefonie, a z karty pamięci za pomocą telefonu skopiował bym folder tam gdzie zainstalowałem tą aplikację np gdybym zainstalował na dysku c e telefonie, to musiałbym wrzucić ten folder, aby była taka lokalizacja C:\sys\bin\RemoteS60pro_0x20010B46.exe Zadziałało by takie coś zrobić ?
To podłącz sobie telefon do komputera w trybie pamięć masowa wtedy nawet na niezhakowanym telefonie będzie widać foldery takie jak sys, system, private z poziomu komputera.
ale nie podmienisz pliku exe a jak podmienisz to i tak nie odpali bo w C:/sys/hash są pliki sumy kontrolnej i nie odpalisz aplikacji jeśli nie będzie się ona zgadzać.
A zadziała hak na Belle w Nokii 500, bo chciałem zainstalować haka, ale nie mógł zainstalować się Dr.Web pisało, że komponent już istnieje, chociaż nigdy go nie instalowałem. Rom Patcher się zainstalował, ale nie chciał zaakceptować haka. Po uruchomieniu pisało że nie ma pliku w: sys/bin/Patcher*.ldd dokopiowałem go, ale dalej to samo. Obok instalserver, open4all (czy jakoś tak) są czerwone krzyżyki.