Mam taki problem, otóż od wczoraj z moją 5530 zaczęły się dziać dziwne rzeczy tzn. pojawiał się ciemny ekran, później szary i reset i tak się dzieje co jakiś czas, średnio co 4-6h. Czym to może być spowodowane?
Ostro siostro.. mnie reset poleciał dopiero 2 razy odkąd mam ten telefon. Podejrzewam, że to kwestia software'owa. Poczekajmy, aż P4 zaakceptuje v.20 i pewnie będzie śmigać
Może któraś aplikacja Ci namieszała? Albo soft playowy Już dawno mówiłem Ci żebyś się pozbył tego brandowanego Jakie aplikacje masz na fonie i w jakich wersjach?
Słyszałem, że właśnie ta Nokia 5530 XM jest modelem lubiącym sprawiać kłopoty. Co poradzić? Osobiście zastanowiłbym się nad:
aktualizacją softa - widzę, że masz wersję 11.0.054 a najnowsza dostępna to 20.0.080
Hard Resetem - chociaż nie wiem czy i jak go wykonać na tym modelu, w Nokii 5800 XM robi się go na wyłączonym telefonie i poprzez przytrzymanie jednocześnie następujących przycisków: "zielona słuchawka" + "czerwona słuchawka" + przycisk od aparatu + włącznik
Soft brandowy Playa opiera się tylko na dodaniu kilku grafik i pkt. dostępu.
jojo87 wrote: Nokii 5800 XM robi się go na wyłączonym telefonie i poprzez przytrzymanie jednocześnie następujących przycisków: "zielona słuchawka" + "czerwona słuchawka" + przycisk od aparatu + włącznik
Tu nie przejdzie, bo "czerwona słuchawka", jak i "zielona słuchawka" jest dotykowa, a więc po wyłączeniu nie zamknie obwodu.
@up - szybszy ;p
Last edited by bastard3son on 27 Apr 2010, o 22:19, edited 1 time in total.
hoppek, w takim razie oddawałeś 6 razy telefon do serwisu. Co za tym idzie powinieneś mieć prawo do ubiegania się o wymianę egzemplarza modelu. Na Twoim miejscu postarałbym się o to.
EDIT
Sory, przeczytałem dosłownie ostatnie posty. I tak to jest jak się zaczyna pisać o innych modelach
Last edited by jojo87 on 3 May 2010, o 16:56, edited 1 time in total.
hoppek wrote:A co do dead formatu to chodziło mu chyba o Dead USB.
Nie, chodziło mi o format na telefonie w którym nie można uruchomić systemu na tyle żeby wklepać kod do formatu. Wtedy wykonuje się dead format(w większości jest to na wyłączonym kombinacja * 3 i zielona słuchawka) Ale można spróbować czy przypadkiem kombinacja Zielona, czerwona słuchawka, aparat i włącznik nie wywołają formatu. Pamiętam że w którejś nawigacji jest tak że jak coś się stanie to format wykonuje się przez jednoczesne przytrzymanie w prawym dolnym rogu dotyku palca, przytrzymanie włącznika i wciśnięcie guziczka od resetu. Tylko nie pamietam w której navi to było ale na pewno dotykało się ekranu żeby wykonać format więc może nokia też obsłuży na dotykowych klawiszach