![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Warsztat |
Previous topic | Next topic Page 8 of 8 [ 119 posts ] Go to page Previous 1 ... 4, 5, 6, 7, 8 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Rozgryzanie MCU! Dyskusje ogólne o kodzie wykonywalnym. |
---|
![]() |
27 May 2011, o 20:15 |
maciek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pewnie ze nie jest, albo tworzysz nowy flash i przeliczasz rsa albo przebijasz sie przez jakies 5-10 poziomow zabezpieczen (odpalenie wlasnego pa, przebicie sie przez inne kontrolery, sprawdzenie sygnatur itp itd)
tak wiec powodzenia ![]() |
Last post |
![]() |
27 May 2011, o 21:03 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
co tam, ludzie piszą programy na atmegi i inne tam mikrokontrolery to czemu nie napisać od podstaw własnego programu dla ARMa
![]() |
![]() |
27 May 2011, o 21:07 |
to tak samo jakbys chcial zrobic wlasny samochod ze swoich czesci - w koncu inni zrobili :-)
|
![]() |
27 May 2011, o 22:18 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czarny123, więc możesz do nich napisać
![]() maciek, czyli że MCU będzie można shackować zapewne w 2012 - 2013r ? ![]() Wiem wiem ... pesymista jestem ![]() Ja tylko stwierdzam fakty ![]() |
![]() |
27 May 2011, o 22:43 |
wiesz, bb5 jest tak cwane, ze aby odpalic kawalek kodu ludzie meczyli sie 5 lat.. unlock bb5 na rapido to przypadek ;p
|
![]() |
27 May 2011, o 23:26 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie jest przypadkiem tak, że kod wykonywalny jest już skompilowany w odpowiedni sposób, a jego dekompilacja jest po prostu niemożliwa?
|
![]() |
27 May 2011, o 23:36 |
chodzi ci o mcu? mozna modyfikowac po przeliczeniu danego obszaru. najlepiej by bylo rootkeyhashem to zrobic - masz go - masz wszystko. ew keys, ale tez nie do zgarniecia (keys sluzy do podpisywania softu ogolnie). jezeli chodzi o modyfikacje w locie to nie jest to takie ciezkie - mnostwo luk, ale programisci tego sie nie tykaja - lock podczas bootowania telefonu? no bez jaj
|
![]() |
28 Aug 2011, o 14:29 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
maciek, minęły 3 miesiące. Jest coś nowego w sprawie MCU ?
|
![]() |
28 Aug 2011, o 14:35 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czaro1514 wrote: maciek, minęły 3 miesiące. Jest coś nowego w sprawie MCU ? Jak by było, to by tu było. ![]() |
![]() |
28 Aug 2011, o 17:29 |
danger22 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie że spamię, ale jeżeli nie od rusków, nie od noki to od kogo dostaniemy złamany mcu? Sami za wiele nie zrobimy. Pozostaje tylko czekać. Chyba że ktoś z nas coś wymyśli ;-)
|
![]() |
29 Aug 2011, o 00:24 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I co? Połamaliście już to MCU? Bo nie jestem w temacie, a wcześniejszych postów nie czytałem.
|
![]() |
29 Aug 2011, o 02:05 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hoppek wrote: I co? Połamaliście już to MCU? Bo nie jestem w temacie, a wcześniejszych postów nie czytałem. Jajco. Jeżeli by coś się udało - byłoby to tutaj już spopularyzowane. xd |
![]() |
29 Aug 2011, o 10:27 |
danger22, no ameryke odkryles stary !!!!!11!oneone!!1!!
nic nowego w temacie |
![]() |
29 Aug 2011, o 12:31 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie łudźcie się że ktoś to złamie. A choć by złamal to i tak nie da solucji a my nie będziemy umieli modować ;p
|
Top |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 4, 5, 6, 7, 8 Page 8 of 8 [ 119 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Warsztat |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)