Witam forumowiczów
Niedawno zakupiłem tel po dość okazyjnej cenie na jednym z portali ogłoszeniowych .Oczywiście tel przy zakupie sprawdziłem działanie klawiszy pisanie sms,aparat rozmowa itp i wszystko było ok więc kupiłem ale do rzeczy
Jak w temacie pojawiają się problemy typu że rozmówca nie słyszy mnie ja słyszę nagrywanie na dyktafon również działa a potem nie działa . I tak w kółko raz się uda i jest OK za drugim razem powtórka problem wraca .
na 99 % % to wina mikrofonu ale chciałbym się was upewnić ? i zapytać czy inni użytkownicy tych telefonów też mieli podobne przygody jak ja teraz . Druga sprawa to sprawdziłem na allegro cena ok 5-10 zł za mikrofon + serwis więc nie powinno wyjść jakoś bardzo drogo ? ktoś się orientuje a może na tyle proste że mogę wymianę w domu zrobić jak uważacie
Torx 6 mam w zestawie
w pon udam się do serwisu w sprawie oceny sytuacji ale pierwsze wolę was się poradzić gdyż nie raz już miałem że serwisanci wyciągali kosmiczne kwoty za robociznę
[ Dodano: 14 paź 2013, o 09:47 ]
odpowie mi ktoś na pytanie czy mikrofon w tym modelu jest lutowany ? bo jeśli na piny to naprawa dużo taniej wyjdzie . Widziałem na you tube jak gościu delikatnie wyciągał ten mikrofon więc raczej jest na piny